Logo rhenensebetuwsecourant.nl


O.a. nieuwe spelers: vlnr Ap Hendriksen (scout), Arjan Goorman, Qendrim Biqiray, Tim Sanders, Scott Calderwood (trainer). Onder: Thijs Hendriks, Dewy Alexander en Jean Jaques Mapenga.
O.a. nieuwe spelers: vlnr Ap Hendriksen (scout), Arjan Goorman, Qendrim Biqiray, Tim Sanders, Scott Calderwood (trainer). Onder: Thijs Hendriks, Dewy Alexander en Jean Jaques Mapenga.

Ap Hendriksen talentscout DFS Opheusden

Door Jan Woldberg

OPHEUSDEN - Al jaren voetbalt het Opheusdense DFS op hoog niveau. Een van de motoren achter deze successen is scout Ap Hendriksen uit Opheusden. De RBC treft Ap op sportpark Herenland waar de selecte tijdens haar eerste training zich fanatiek voorbereidt op het treffen met NEC uit Nijmegen. Een duel dat zaterdag 8 juli op sportpark Herenland vanaf 15.00 uur zal worden gespeeld.

Fluwelen techniek

Hendriksen beschikte als voetballer bij v.v. Opheusden over een fluwelen techniek en is liefhebber van verzorgd aanvallend voetbal, en dat zie je terug bij DFS. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling van het team en bewaakt de voetbalvisie van de club. In eerste instantie kijkt hij naar de voetbalkwaliteiten en vervolgens belt hij rond om meer te weten te komen over de mentaliteit van de speler.

"De speler moet passen binnen de club want DFS is geen duiventil maar een hechte familie en een warm bad voor de spelers", aldus Hendriksen. De selectie van DFS telt 25 spelers met 6 nieuwe gezichten. "We hebben ons in de breedte versterkt en alle posities zijn dubbel bezet. Mooi dat er 5 jongens uit Opheusden bij zijn. Vroeger vertrokken onze talenten naar FC Wageningen en recenter naar NEC en Vitesse. Nu kunnen we deze jongens in ons eigen dorp aan het werk zien."

Brede selectie

Een brede selectie is volgens hem in de hoofdklasse een absolute noodzaak. "We hebben dat kunnen zien in het jaar dat we degradeerden. Het halve elftal was geblesseerd en we moesten noodgedwongen een beroep doen op tweede elftalspelers. Om dit op te vangen is het van belang dat ons tweede team op een hoger niveau gaat spelen met spelers die nu nog buiten de basis vallen."

Jammer

Omdat de jeugd de toekomst heeft laat DFS A junioren, bij wijze van stage, komend seizoen meetrainen met de selectie. Ap Hendriksen vindt het jammer dat reformatorische voetbaltalenten zich alleen laten zien op pleintjes en in de sporthal. "Ik zou er zo een paar naar de selectie kunnen halen." Hij is blij dat oud-selectiespeler Marco Mauritz onlangs de knuppel in het hoenderhok gooide en hoopt dat meer refo-kinderen zich gaan aansluiten bij de club.

Reageer als eerste
Meer berichten