Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Zomerconcert met de mooiste muziek van Beehoven

RHENEN - In samenwerking met Wonderfeel brengt de Nieuwe Philharmonie Utrecht een feestelijk, zomers Beethovenprogramma met een soloconcert, het tripelconcert en een symfonie.

Beethovens enige vioolconcert maakte in 1806 een valse start. Men vond het niet bijzonder. Maar dat veranderde na zijn dood, en nu is het welhaast het meest gespeelde vioolconcert aller tijden. U krijgt tevens de Zevende symfonie van Beethoven te horen. Een werk dat volgens Von Weber het bewijs vormde dat Beethoven ‘rijp was voor het gekkenhuis’. De symfonie kreeg recent een flinke boost door de film The King’s Speech, waarin George VI op het gedragen ritme van het dansante tweede deel zijn stotterprobleem overwint.

Het Concert voor viool, cello en piano in C majeur, staat bekend als Beethovens Tripelconcert. Het werk is in 1803 gecomponeerd door Ludwig van Beethoven en in 1804 gepubliceerd bij Breitkopf & Härtel. De keuze voor drie solo-instrumenten maakt dit het enige concerto dat Beethoven ooit geschreven heeft voor meer dan één solo-instrument. De ‘openbare’ première vond plaats in de zomer van 1808 in het paleis “Augarten” in Wenen.

Hawijch Elders

De talentvolle Hawijch Elders (1998) begon met vioolspelen toen zij zes jaar oud was. Momenteel heeft zij les van Benzion Shamir en Mea Fontijn, aan de Young Talent Academy van Codarts, Rotterdams Conservatorium en Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Ook volgde zij masterclasses bij onder anderen Liza Ferschtman en Emmy Verhey.

Van Baerle Trio

‘Homogeen als een Siamese drieling’, schreef de Volkskrant over het Van Baerle Trio. Pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder smelten samen in de muziek die ze spelen. Alles wat het Van Baerle Trio aanpakt verandert in muzikaal goud. De ene na de andere prijs sleept het trio in de wacht en hun eerste cd was direct een Edison waard. Geniet van dit “extreem getalenteerde trio” (NRC Handelsblad).

Uitvoerenden

Wonderfeel Festival Orchestra, powered by Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer
Hawijch Elders, viool
van Baerle Trio

Donderdag 20 juli Cunerakerk Rhenen
Middagconcert 16:15u | Avondconcert 20:15u

Prijzen

Middagconcert € 15 | CJP/Student € 8 | Jeugd t/m 18 jaar gratis
Avondconcert € 30 | CJP/Student € 15 | Jeugd t/m 18 jaar gratis
Combiticket met korting voor middag- en avondconcert € 40 | CJP/Student € 20 | Jeugd t/m 18 jaar gratis
Arrangement diner Koning van Denemarken (excl. drank) € 25

Reserveren kaarten: www.klassiekaanderijn.nl

Reageer als eerste
Meer berichten