Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Bij de opening van een Toeristisch Overstappunt (TOP) in Rhenen. Links wethouder Jan Kleijn met Gerard van Santen van Gebiedscoöperatie O-gen.
Bij de opening van een Toeristisch Overstappunt (TOP) in Rhenen. Links wethouder Jan Kleijn met Gerard van Santen van Gebiedscoöperatie O-gen.

Toeristisch Overstappunt geopend in Rhenen

RHENEN - In het centrum van Rhenen is een Toeristisch Overstappunt (TOP) gerealiseerd. Wethouder Jan Kleijn verrichte op 5 juli samen met Gerard van Santen van Gebiedscoöperatie O-gen de opening van de TOP.

Aan het begin van de inloopavond over de toekomst van het museum kwamen de heren aanfietsen om de onthulling te verrichten. De TOP-zuil staat bij museum het Rondeel en bevat informatie over recreatieve routes en leuke bezoeklocaties in de omgeving. Hierdoor is het voor recreanten en toeristen mogelijk om ook buiten de openingstijden van de VVV Rhenen, die in museum Rondeel is gevestigd, informatie te verkrijgen over Rhenen en omgeving.

Startpunt

Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren, om van daaruit heerlijk te fietsen, te wandelen of te varen. Bij TOP Rhenen kunnen recreanten hun auto parkeren op de parkeerplaatsen aan de rand van het centrum. Bij iedere TOP staat een markante zuil waarop informatie over de omgeving en diverse fiets-, wandel- en vaarroutes te vinden zijn, die recreanten de mooiste plekken van de regio laten zien. Tevens kunnen recreanten de bij de TOP aanwezige horecagelegenheden bezoeken voor een hapje of drankje.

Samenwerking

De TOP is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen en de gemeente Rhenen. Naast de ontwikkeling van de TOP wordt ook gewerkt aan de nieuwe locatie van het museum en de VVV in het Oude Raadhuis. Wethouder Jan Kleijn is blij met het Toeristische Overstappunt in de gemeente Rhenen. "In Rhenen verwelkomen we recreanten graag.

Daarom ben ik erg blij met deze TOP op een markante plek in ons centrum." Met de opening van TOP Rhenen is het netwerk van de TOP's in het oostelijk deel van de provincie Utrecht verder uitgebreid tot 26 stuks. Voor een compleet overzicht: opdeheuvelrug.nl/plan-je-bezoek/praktische-informatie/top (Oost-Utrecht).

Reageer als eerste
Meer berichten