Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Stratentoernooi en rolstoeltennis Kersenplukkers groot succes!

KESTEREN - Ter ere van het 40 jarig jubileum viert de tennisvereniging Kesteren dit jaar feest. Dit voorjaar zijn er al sportieve activiteiten voor de basisschool en middelbare schooljeugd georganiseerd. Ook is er een invitatietoernooi geweest met bevriende tennissers uit omliggende dorpen. Op maandag 26 juni startte het Stratentoernooi voor leden en niet-leden.

Er hadden zich maar liefst 9 teams, ruim 80 personen, van verschillende straten/wijken opgegeven. De teams waren verdeeld over 2 poules en speelden van maandag tot donderdag. Op de finaledag in het weekend was het prachtig zonnig weer met een supergezellige sfeer. De halve finales werden in de ochtend gespeeld. Rond het middaguur werd er een unieke demonstratie rolstoeltennis gegeven door Ronald Vink.

Kampioen

Ronald heeft in 2012 een bronzen medaille bij de Olympische spelen gewonnen in heren enkel. Ook is hij veelvoudig Nederlands kampioen geweest. De aanwezigen mochten in een rolstoel plaats nemen en kregen les van Ronald. Het was een groot succes en iedereen vond het een hele leuke ervaring. De spannende finale werd gespeeld tussen het team Zuidwester en Kesteren centrum.

Het was uiteindelijk het team Zuidwester die zich de beste tennisstraat van Kesteren mochten noemen en met de welverdiende winnaarsbokaal en natuurlijk de kersen naar huis gingen. Het toernooi is zeer geslaagd geweest. Veel mensen hebben weer kennis met tennis gemaakt en de tennisvereniging maakt zich op voor het volgende jubileumevenement. In augustus wordt er groots uitgepakt tijdens het Kersen open toernooi met Sjeng Schalken als hoofdgast voor de openingsdag op 12 augustus.

Reageer als eerste
Meer berichten