Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Dorpshuis Ochten ontsnapt aan 'ramp'

OCHTEN - Zowel op maandag 3 en donderdag 6 juli heeft de brandweer door kordaat ingrijpen het leven gered van Houdini. De ontsnappingskunstenaar lag beide avonden geketend in een kist op het podium in Dorpshuis Ochten toen er brand uitbrak. Voor de korpsen uit Opheusden en Kesteren (3-07) en Ochten en Dodewaard (6-07) was geen inspanning te veel om zowel de artiest als ook het publiek tijdig in veiligheid te brengen. Ziehier in het kort de brandweeroefening in het Dorpshuis in Ochten.

Taak

De brandweerlieden opereerden als een hecht team waarbij ieder een duidelijke taak kreeg. Met luchtmaskers, zaklampen en brandslangen trokken de mannen gericht het gebouw binnen. Enkele 'bezoekers' waren in paniek en werden direct opgevangen door hulpverleners. Binnen drie kwartier na de brandmelding was de zaak onder controle.

Vuurproef

De jaarlijkse brandweeroefeningen door de korpsen van Neder-Betuwe waren ook voor de beheerder Manja van Schaik een vuurproef. Haar BHV diploma bleek goud waard toen zij de brandweer moest informeren over de situatie ter plekke. "Het was best spannend en ik hoop dit in het echt nooit mee te maken. Maar een grote pluim voor onze brandweer.", aldus Manja.
Gelukkig bleef de schade beperkt tot dikke rook, enkele geschrokken figuranten en twee kapot geknipte kettingen.

Reageer als eerste
Meer berichten