Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Een bruisend plein met activiteiten (zoals hier een optreden) en winkels. Dat wil het wijkcomité maar er lijkt nog een lange weg te gaan.
Een bruisend plein met activiteiten (zoals hier een optreden) en winkels. Dat wil het wijkcomité maar er lijkt nog een lange weg te gaan.

Naam gezocht voor plein in Rhenen

RHENEN - Gemeente Rhenen kent vele pleintjes waarvan de meesten een eigen naam hebben. Één van de pleinen die nog steeds geen eigen naam heeft is het plein aan de Valleiweg op Rhenen hoog.

Er is de afgelopen jaren nogal wat veranderd op Rhenen hoog, Vreewijk is totaal vernieuwd, de laatste huizen worden daar binnenkort opgeleverd, de kerk aan de Anjerlaan is vrij nieuw, allemaal positieve signalen. Er is echter ook een stukje waar menig bewoner van Rhenen hoog zich druk over maakt, het 'winkelcentrum' wat sinds het verdwijnen van de Super in verval is geraakt.

Pogingen

Ondertussen zijn ook de bloemenwinkel en de dierenzaak gesloten. Er zijn diverse pogingen gedaan om een supermarkt terug te krijgen in het pand van van Vessem maar tot op heden is dat niet succesvol gebleken. "Het pand is te klein voor een supermarkt", "de huur is te hoog", zijn veelgehoorde bezwaren.

Maar eerst zoekt het buurtcomité naar een passende naam. Woordvoerder Ad Koolen: "Wie kan een pakkende, goed klinkende naam verzinnen voor het plein aan de Valleiweg? Ik heb al wat suggesties voorbij horen komen zoals; Valleiplein, van Vessemplein, Ariessenplein, maar we zouden graag van de bewoners horen wat zij ervan vinden. Als we een pakkende naam hebben kunnen we naar de gemeente met het voorstel om het plein die naam te geven.''

Suggesies naar wijkcomiterhenen@rhenen.nl

Reageer op dit nieuws 3
Meer berichten