Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Gerrit Hartman kan zonder problemen door de hekjes. (Foto: Piet van Leeuwen)
Gerrit Hartman kan zonder problemen door de hekjes. (Foto: Piet van Leeuwen)

Fietspad langs Grift voor scootmobielers bereikaar

ACHTERBERG - Raadslid Piet van Leeuwen van de Rhenense SGP heeft het voor elkaar: het fietspad langs de Grift is nu veel beter toegankelijker gemaakt voor gebruikers van een scootmobiel. Een Rhenenaar die gebruik wil maken van het fietspad en alleen de beschikking heeft over een scootmobiel, maakte de zaak aanhangig.

En met succes! Donderdagmiddag werd bij de ingang aan de Zuidelijke Meentsteeg getest of de scootmobiel er nu wel doorheen kon. Door de aanvrager zelf uiteraard. Het lukte allemaal. Raadslid Piet van Leeuwen was aanwezig evenals de verantwoordelijke Rhenense gemeentewerkers die door simpel een hekje te verplaatsen, de leefwereld van de scootmobieler hebben verbreed.

Beroerte

En die aanvrager is Rhenenaar Gerrit Hartman (77). Vorig jaar verplaatste hij zich nog per rijwiel maar na een beroerte is hij nu is hij aangewezen op de scootmobiel. Samen met zijn vrouw Sijtje uiteraard die naast hem fietst. Hij merkte al snel dat zijn geliefde route langs de Grift in het mooie Binnenveld zeer slecht toegankelijk bleek.
Op de route staan bij de ingang van de fietspaden toegangshekjes.

Die zijn zo dicht bij elkaar gezet, dat er geen ruimte is om een scootmobiel door te laten. Hij wilde dat het anders en zocht daarom contact met SGP-raadslid Van Leeuwen. Wat volgde, lijkt iets wat bijna niet te bevatten is: raadsdiscussies, telefoontjes en zelfs weerstand vanuit de politiek. Het is dan ook bijna geen wonder dat er niet veel eerder aan de bel is getrokken, bijvoorbeeld door de Scootmobielclub Veenendaal die bijna wekelijks toertochten door de omgeving maakt.

Bromfietsers

Ook fietsers zijn gelukkig met de ruimere opstelling van de hekjes. Zonder af te stappen kunnen ze nu het fietspad oprijden. Het betekent wel dat nu ook bromfietsers of scooters datzelfde kunnen doen. Een bord zegt wel dat dit verkeer hier niet is toegestaan.
Voor de overgelukkige Hartman maakt dat allemaal niet uit. Hij kan nu weer zijn geliefde route van Heimerstein naar Veenendaal (of omgekeerd) rijden samen met zijn vrouw Sijtje. En weer plaatsnemen op de bankjes langs de route om te genieten van de natuur en het leven op de Grift.
 

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten