Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Rika Berends-Verwoert werd onderscheiden vanwege haar jubileum als organiste in Lienden.
Rika Berends-Verwoert werd onderscheiden vanwege haar jubileum als organiste in Lienden.

Veertig jaar op het kerkorgel in Lienden

LIENDEN - Rika Berends-Verwoert (55) is zaterdagochtend onderscheiden vanwege haar 40-jarig jubileum als organiste van de Hervormde Kerk in Lienden. Zij kreeg het Draaginsigne in Goud opgespeld, een oorkonde en een bos bloemen. Het was voor haar een grote verrassing.

De onderscheiding wegens het vervullen van de functie van organist gedurende veertig jaren, werd haar toegekend door het hoofdbestuur van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk in Nederland.

Voordracht

Dat gebeurde op voordracht van het college van kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente te Lienden. Dat gebeurde in bijzijn van man, ouders, kinderen en kleinkinderen, broers en zussen en mede-organisten. Rika Berends begon op 1 juli 1977 als kerkorganiste. Bescheidenheid, gepastheid, ingetogenheid en eenvoud passen bij haar en haar orgelspel.

Ze staat dan ook niet graag in de schijnwerpers. Het orgel van de Hervormde Kerk in Lienden is veel terug te vinden op het internet, hervormdlienden.nl/onze-gemeente/kerkgebouw-en-orgel/ en is geroemd en geliefd onder veel organisten. Rika Berends speelde incidenteel in andere kerken tijdens rouw- en trouwdiensten.

Nu tweewekelijks

Het begeleiden in de Hervormde gemeente Lienden was de eerste 30 jaar wekelijks (uitgaande van de zondagse erediensten), de laatste 10 jaar tweewekelijks omdat het team organisten werd uitgebreid.

Reageer als eerste
Meer berichten