Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Vanaf links: Adrie van Dalem, Simone Veldboer en Berry van Verseveld. (Foto: Henk Jansen)
Vanaf links: Adrie van Dalem, Simone Veldboer en Berry van Verseveld. (Foto: Henk Jansen)

Voetballend Elst heeft kunstgrasveld

ELST - De twee Elsterse voetbalclubs Oranje Wit en vv Musketiers, sportparkbewoners van sportpark Elst, hebben hun kunstgrasveld. Deze groene spiegelgladde mat werd afgelopen zaterdag in gebruik genomen. Dat gebeurde op feestelijke wijze. Wethouder Simone Veldboer trapte een bal door een bedekt doel, zij het twee in twee keer.

Het kunstgrasveld is het middelste van de drie velden die op het sportpark ligt. Zowel Oranje Wit als vv Musketiers beschikken daarnaast over een voetbalveld met puur gras. Beide clubs, uitkomend in de 4e klasse H (West 1) van de zaterdagcompetitie, spelen de wedstrijden op gras. Als de velden niet bespeelbaar zijn dan wijken beide clubs uit naar het kunstgrasveld. Dit veld wordt trouwens wel gebruikt voor de trainingen. Daarin zitten beide clubs niet in de haren. ''Integendeel. We hebben elkaar gevonden'', laat Berry Verseveld, voorzitter van vv Musketiers, weten. Hij vervolgt: ''Wij trainen op de maandag- en de woensdagavond en Oranje Wit op de dinsdag- en donderdagavond. Samen dragen we de verantwoordelijkheid van het veld. Daarin hebben we elkaar niet alleen gevonden.'' Beide voorzitters toosten met een glas champagne.

Content

Adrie van Dalem, preses van Oranje Wit, laat weten dat de KNVB nu goed rekening moet gaan houden wat de indeling van de thuiswedstrijden van beide clubs is. ''Ook wij zijn content met het kunstgrasveld. Nu kan er tenminste altijd worden getraind en wedstrijden worden gespeeld.'' Het werd een gezellige en feestelijke opening. Waarbij jonge en oude- leden bij betrokken werden. Er werden tal van kleine wedstrijden gespeeld. Ook de eerste elftal van beide clubs kwamen tegen elkaar in actie. De allerkleinsten gaven witte ballonnen met oranjekaartjes prijs aan het uitspansel. 't Is Altijd Wat', de kapel van Crescendo, speelde een vrolijke noot, voor en na de opening van het kunstgrasveld.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox