Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Fraai handwerk voor 'AAP' in Rhenen

RHENEN - Aan de Koerheuvelweg 11A in Rhenen zijn ook dit jaar tijdens een tweetal inloopdagen weer handgemaakte voorwerpen te koop. En dat allemaal voor een goed doel. ''Dat goede doel is ook dit jaar weer stichting 'AAP'. Op maandag 4 en dinsdag 5 september zet ik van 10.00 tot 17.00 uur weer de deur van mijn appartement open.''

Bovenstaande woorden komen uit de mond van mevrouw Kamphuis-de Ridder (82), die al voor de vierde keer leuke hobby-artikelen verkoopt voor bovengenoemd doel. De naaimachine van de inwoonster van Rhenen heeft wekenlang gesnord. En ook het geluid van de tikkende brei- en haakpennen was veel te horen. Het resultaat, veel mooie handgemaakte artikelen. Een diverse aanbod. Kleine en grote schorten, pannenlappen. Bloemen- en fotokaarten. Fraaie felicitatiekaarten. ''Tussen het grote aanbod aan handgemaakte artikelen wordt ook al een blik richting kerst gegeven. Er is weer met veel plezier gewerkt aan het maken van al die leuke dingen. In de keuken van mijn appartement heb ik een gezellig hoekje ingericht waar een kop koffie, thee, een snoeperijtje of een koekje kan worden gedronken en genuttigd. Na de infodagen hoop ik natuurlijk weer een goede geldelijke bijdrage te kunnen schenken stichting 'AAP'. Die kan elke cent goed gebruiken'', aldus mevrouw Kamphuis-de Ridder. Stichting 'AAP' is een organisatie die zich ten doel stelt uitheemse zoogdieren, met name apen, een goed onderkomen te bieden nadat zij illegaal Nederland zijn binnengesmokkeld of nadat particulieren de zorg voor deze dieren niet meer kunnen opbrengen. Veel andere dieren die bij 'AAP' arriveren zijn afkomstig uit noodlijdende dierenparkjes, proefdierlaboratoria en circussen.

Goed doel

''De stichting is gevestigd op het landgoed De Kemphaan te Almere. De stichting maakt veel reclame om fondsen te werven. Ontvangers van Air Miles worden verzocht deze te schenken aan de stichting. Ook worden er jaarlijks veel lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons ingezameld waarbij de vergoeding ten goede komt aan dit doel'', aldus de inwoonster van Rhenen. De organisatie is opgericht in 1972 nadat het sinds de jaren '60 een trend werd om uitheemse dieren in huis te nemen als huisdier, met name apen. Maar aangezien deze dieren - die doorgaans jong werden aangeschaft - groter werden en volwassen gedrag gingen vertonen, werd het duidelijk dat ze niet geschikt bleken als huisdier. Ze werden meer en meer van de hand gedaan. Hierdoor ontstond de noodzaak om een goede opvang voor deze dieren op touw te zetten. Het eerste opvanghuis was gevestigd in Amstelveen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox