Logo rhenensebetuwsecourant.nl


FC Lienden ontvangt Rijnsburgse Boys

Voor FC Lienden staat zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Met Rijnsburgse Boys als tegenstander komt wederom een grootmacht uit het zaterdagvoetbal op bezoek.

In deze wedstrijd zal de ploeg van trainer Hans Kraay jr. de kansloze nederlaag tegen IJsselmeervogels van afgelopen zaterdag recht willen zetten. In eigen huis ging de Betuwse formatie met 0-3 onderuit tegen de sterk spelende ploeg uit het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg. Al na 2 minuten keek FC Lienden tegen een 0-1 achterstand aan na mistasten van doelman Jan Schimmel. Ging de eerste helft nog wel redelijk gelijk op, in de tweede helft waren de Vogels de duidelijk bovenliggende spel en met een tactisch sterk en organisatorisch prima concept werd FC Lienden de wil opgelegd en met fraaie treffers werd de score opgevoerd tot 0-3.

Na deze eerste nederlaag van deze competitie is FC Lienden terug gezakt naar de 5e plaats. Rijnsburgse Boys, de tegenstander van zaterdag, staat na 2 gespeelde wedstrijden op een 9e plaats. De ploeg zag haar wedstrijd afgelopen zaterdag afgelast. Met Rijnsburgse Boys treft FC Lienden opnieuw een debutant in de tweede divisie. Via de nacompetitie wist de ambitieuze formatie uit de Bollenstreek promotie naar dit hoogste amateurniveau af te dwingen. Voor dit seizoen versterkte de ploeg van trainer Pieter Mulders zich o.a. met de sterke van Kon. HFC overgekomen Carlos Opoku, aanvaller Maikey Parami van VVSB en de van Katwijk overgekomen Marciano Aalders en Donny van Oyen.

Voor FC Lienden is deze alweer 3e thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen een belangrijke ontmoeting en de vraag is hoe de ploeg het resultaat van de verloren partij heeft verwerkt. Daarbij komt dat trainer Hans Kraay jr., na Jesse van Baal en Marc Bos, nu ook geruime tijd middenvelder Jop van Steen zal moeten missen. De van Achilles’29 overgekomen routinier heeft in de uitwedstrijd tegen Barendrecht een vervelende botbreuk opgelopen waarvan het herstel volgens de verwachting minimaal een paar maanden gaat duren.

De wedstrijd FC Lienden tegen Rijnsburgse Boys wordt komende zaterdag om half 4 verspeeld op sportpark de Abdijhof in Lienden.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox