Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Bert Willemsen in de winkel van Bos Brillen, waar hij nu al 45 jaar werkzaam is. (Foto: Max Timons)
Bert Willemsen in de winkel van Bos Brillen, waar hij nu al 45 jaar werkzaam is. (Foto: Max Timons) (Foto: Job Verberne)

Bert Willemsen 45 jaar in dienst

Rhenen -`Het kan nog steeds in deze roerige tijden van flexibilisering van werk en onzekere werksituaties, een vijfenveertig jarig dienstverband. Bert Willemsen, binnenkort 61 jaar, werkte op 28 augustus 45 jaar onafgebroken bij Bos Brillen in Rhenen.

Het had overigens niet veel gescheeld of hij was een jaar of dertig geleden overgestapt naar de bouw. "Toen mijn zoon Gido op zaterdag ging voetballen, kon ik daar eigenlijk nooit bij zijn. Betsie, mijn vrouw, stond elke zaterdag op het voetbalveld en ik wilde daar ook meer tijd aan kunnen besteden." Een overstap naar een aannemersbedrijf was nagenoeg rond, maar de deal ketste op het laatste moment af. "Ik ben met meneer Bos om tafel gegaan en toen waren we er snel uit". Bos bleek zijn ervaren medewerker graag te houden.

Voorspoedig

Bert was vijftien jaar, leerling van de Technische School en had net zijn opleiding metaalbewerker afgerond. Naar aanleiding van een advertentie van Bos Brillen in de krant besloot hij te reageren. De sollicitatie liep voorspoedig, er werd iemand voor de reparatie van brillen gezocht en meneer Bos zag het wel zitten met de jeugdige sollicitant. Vanwege het feit de Bert nog steeds leerplichtig was, moest er wel wat geregeld worden. De vereiste 'Toestemming van de Koningin' kwam er en op basis van vier dagen werken en één dag naar de optiekschool, ging Bert aan de slag. Met twee jaar had hij zijn praktijkdiploma op zak en kon hij brillenglazen slijpen en monturen repareren. "Dat slijpen gebeurde destijds handmatig en vooral bij dikke glazen was je zo een halve dag bezig". Toen eerst dochter Wendy en later Gido werden geboren kon Bert een salarisverhoging wel gebruiken. Dat kon, maar dan moest hij ook de verkoop in. Dus de brillenreparateur werd ook brillenverkoper.

Tweemaal

Tijdens zijn loopbaan bij Bos Brillen zag hij de zaak tweemaal in andere handen overgaan. Bos deed ongeveer 25 jaar geleden het bedrijf over aan Hans van Ingen, toen ook al daar werkzaam en oud schoolgenoot van Bert. Anderhalf geleden ging de zaak over naar Jan van Leeuwen, een zakenman, die zich minder met de optometrie bemoeit. De dagelijkse gang van zaken laat hij voor een groot deel over aan het personeel van de zaak.

De jubilaris vindt het 45-jarig dienstverband best een mijlpaal, maar nog niet iets om lang bij stil te staan. "Over vijf jaar dan is het pas werkelijk feest". Met de huidige AOW-leeftijdsgrens van 67 jaar is een vijftigjarig jubileum alleszins mogelijk. Bert Willemsen kijkt er met plezier naar uit: "Bij blijvende goede gezondheid zal dat geen probleem zijn, ik ben nog nooit een dag met tegenzin naar het werk gegaan".

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox