Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Wethouder Herman Gerritsen van de Neder-Betuwe wijst naar de uiterwaarden die zullen worden verandert. (Foto: Jan Woldberg)
Wethouder Herman Gerritsen van de Neder-Betuwe wijst naar de uiterwaarden die zullen worden verandert. (Foto: Jan Woldberg) (Foto: Job Verberne)

Kansen oude Veerhaven Ochten

Ochten - De Provincie Gelderland met de gemeenten Druten, Neder- Betuwe en het Waterschap Rivierenland denken met creatieve ondernemers na over plannen om de uiterwaarden bij Ochten toeristisch aantrekkelijk te maken. Het project is onderdeel van het provinciale programma Waal Weelde. Dit heeft als doel een mooie, veilige, natuurlijke en economisch sterke Waal door haar inrichting en programma aantrekkelijk te maken voor inwoners en toeristen.

Ambitieus

Nieuwsgierig naar de plannen gaat de RBC op bezoek bij verantwoordelijk wethouder van Neder-Betuwe Herman Gerritsen en adviseur Marion Hendriks. Gerritsen: "Zeven maart jongstleden zijn wij met acht partijen en twee horecaondernemers om de tafel gaan zitten, variërend van lokale architectenbureaus tot grote jongens op het gebied van recreatie en grondverwerking. Alle partijen zijn het erover eens dat deze plek bijzonder is qua ligging en historie en de moeite waard om verder te ontwikkelen. De ideeën variëren van heel klein tot zeer groot en ambitieus." Adviseur Hendriks vult aan: "Wij denken aan de ontwikkeling van het gebied als toeristisch overstappunt met een informatie en water belevingscentrum. Dag- en verblijfsrecreatie, horeca en een kwalitatieve inrichting van de uiterwaarden. Een oeververbinding over de Waal kan hier onderdeel van gaan uitmaken, bijvoorbeeld een riviertaxi of het opstappunt van het veerpontje naar Druten in de oude veerhaven van Ochten zou kunnen."

Geen pretpark aan de Waal

"Wij willen de inwoners van Ochten betrekken bij de rivier en hebben bij een eerste bijeenkomst al veel ideeën opgehaald. Het zou mooi zijn als we een bezoekerscentrum kunnen realiseren waar de geschiedenis van het water wordt verteld. Natuurgebied De Blauwe Kamer is een mooi voorbeeld hoe natuurbeheer, informatie, toerisme en horeca samen kunnen komen. Voor Gerritsen staat het genieten van de natuur voorop. Dit betekent dus dus geen pretpark aan de Waal, maar klompenpaden die gekoppeld worden aan de fietsroutes."

"Als medio 2017 de samenwerkende partijen een positief besluit nemen kan de uitvoering vanaf 2020 starten en worden gekoppeld aan de dijkversterkingplannen. De gemeente draagt financieel haar steentje bij, maar het zwaartepunt ligt bij Provincie en het Waterschap", aldus Gerritsen. Maandag 18 september kunnen inwoners, ondernemers en andere belangstellenden in het Dorpshuis van Ochten van 19.00 tot 21.00 uur kennis nemen van de actuele stand van zaken .

Meer informatie over dit project kunt u vinden op www.waalweelde.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox