Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Tijdens de bijeenkomst werden de eerste exemplaren van een jubileumuitgave gepresenteerd.
Tijdens de bijeenkomst werden de eerste exemplaren van een jubileumuitgave gepresenteerd.

Eben-Haëzerschool Rhenen viert het vijftigjarig bestaan

Rhenen - De Eben-Haëzerschool in Rhenen bestaat vijftig jaar. Dat wordt deze maand gevierd. Vrijdagavond vond een herdenkingsbijeenkomst plaats en zaterdag was er een reünie voor oud-leerlingen.

De reformatorische Eben-Haëzerschool ging op 8 augustus 1967 van start onder leiding van A. G. Flikweert. Het gebouw stond toen achter huizen aan de Larikslaan in Rhenen. In 1977 legde ds. F. Mallan, predikant van de gereformeerde gemeente in Nederland te Rhenen, de eerste steen van de nieuwe school aan de Koerheuvelweg. De school is sindsdien blijven groeien en heeft nu zestien groepen. Directeur is J. Karens. De school gaat uit van de Gereformeerde Gemeente in Nederland (GGiN) te Rhenen.

Zegeningen

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst vrijdagavond stonden voorzitter van het schoolbestuur J. M. Visser en ds. A. Schultink –predikant van de Gereformeerde Gemeente in Nederland (GGiN) te Rhenen- stil bij de zegeningen die de Heere gegeven heeft sinds de oprichting van de school. Ds. Schultink sprak over Spreuken 8: 32-36, waar Salomo de kinderen raadt de Heere te dienen en vrezen. De predikant vroeg bestuur, personeel, ouders en kinderen wat het uitgewerkt heeft nu al vijftig jaar lang de boodschap van de Bijbel op school klinken mag. ,,Het gaat uiteindelijk op school om de waarachtige bekering. Dat vraagt om een dagelijks gebed, om dagelijks worstelen."

Veel zorg

Ouderling Visser memoreerde dat de school tijden van zorg heeft gekend als het om nieuwbouw, uitbreiding en personeeltekort ging. ,,Maar de Heere zorgde steeds weer." Er staat nu een flinke school met zestien groepen en circa 375 leerlingen. Visser riep de ouders op steeds aan hun doopbelofte te denken. ,,Kinderen opvoeden kunnen we niet. Dat u de Heere keer op keer nodig mag hebben in de opvoeding."

Directeur J. Karens riep op tot blijvend gebed voor de school en het personeel, en memoreerde oud-leerkrachten en oud-leerlingen die al zijn gestorven. Ds. F. Mulder sprak namens de Rhenense kerken. Hij noemde het hebben van reformatorisch onderwijs ,,goud", maar vooral ook het feit dat de Bijbel elke dag opengaat op school. Schrijver C. van Rijswijk verzorgde een vertelling voor de kinderen over de hugenoot Franciscus Junius.

Jubileumuitgave

Tijdens de bijeenkomst werden de eerste exemplaren van een jubileumuitgave overhandigd. Onder de aanwezigen was ook wethouder voor onderwijs in Rhenen, J.M. de Heer-Verheij. Later deze maand gaan de leerlingen van de school nog een dag naar Ouwehands Dierenpark. Op vrijdagmiddag 22 september is er na schooltijd een actiemarkt waarvan de opbrengst bestemd is voor schoolkinderen in de Derde Wereld.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox