Wethouder Jan Kleijn stopt na verkiezingen 2018

Rhenen - Jan Kleijn (Rhenens Belang) stopt als wethouder na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Kleijn neemt meer tijd voor zijn familie. Kleijn is sinds 2014 wethouder voor onder andere openbare werken, verkeer en ondernemersklimaat. Veel van wat er over zijn portefeuille aan het begin van deze bestuursperiode is afgesproken, is bereikt.

Cuneratoren

Kleijn kijkt terug op een bijzondere periode waarin Rhenen mooier is geworden. Zo is de Cuneratoren na enkele jaren weer uit de steigers. "Dat de toren waar heel Rhenen trots op is nu weer in een mooie cultuurhistorische en veilige staat is maakt me gelukkig! De werkzaamheden hebben enkele jaren geduurd en dat was zichtbaar en merkbaar in de stad Rhenen. Onze toren staat nu weer te stralen."
 

Rhenen centrum

Ook de werkzaamheden in het centrum van Rhenen blijven niet onopgemerkt. "Ik prijs me gelukkig met ondernemers en inwoners van het centrum van Rhenen die zo betrokken hebben meegedacht over een aantrekkelijk centrum. Ook nu de werkzaamheden in volle gang zijn, zie ik vooral meedenkende ondernemers en inwoners. Het wordt echt mooi!"

Wateroverlast

Jan Kleijn was afgelopen jaren ook druk met het bestrijden van wateroverlast in vooral Rhenen en Achterberg. De werkzaamheden om wateroverlast te voorkomen zijn nog niet klaar maar met wat er al gedaan is, is de kans op overlast al flink verlaagd. Voor Kleijn is het contact met de inwoners in onze gemeente altijd heel belangrijk geweest. "Als ondernemer kwam ik al graag in contact met veel mensen. Gelukkig lukt dat als wethouder ook goed. Ondernemers weten de gemeente goed te vinden. We doen er veel aan om ondernemers te steunen waar we kunnen."

Rijnbrug

Een onderwerp waar de wethouder nog geen vinkje achter kan zetten is de verbetering van de doorstroming op de Rijnbrug. Kleijn heeft er alle vertrouwen in dat alle betrokken partijen de komende bestuursperiode grote stappen zullen zetten. "De doorstroming op en rondom de Rijnbrug zal echt pas goed zijn als de brug verbreed is. Nu we samen met de Regio FoodValley onze voorkeur voor een vierbaansbrug aangeven, verwacht ik dat er door de provincie vaart achter de verbreding gezet kan worden."
 
 

Meer berichten