Ondanks een rustige jaarwisseling moest in Achterberg een aanhanger het ontgelden. Op  de ochtend van nieuwjaarsdag waren de schamele resten van deze brand nog zichtbaar aanwezig. (Foto Max Timons)
Ondanks een rustige jaarwisseling moest in Achterberg een aanhanger het ontgelden. Op de ochtend van nieuwjaarsdag waren de schamele resten van deze brand nog zichtbaar aanwezig. (Foto Max Timons) (Foto: Max Timons)

Hans van der Pas tevreden over jaarwisseling

Door Wim Lauffer

Rhenen - Burgemeester Hans van der Pas is tevreden over de jaarwisseling in Rhenen. "Er zijn geen grote calamiteiten gebeurd in onze gemeenten. Over het algemeen kan ik zeggen dat het een rustige jaarwisseling is geweest, Er heeft geen agressie van relschoppers tegen onze hulpdiensten plaatsgevonden". De schade aan bushokjes, verkeersborden en ander straatmeubilair moet nog worden vastgesteld.

Buurtwacht

Vooral dankzij de inzet van de buurtwacht in Achterberg, een groep van vijftien bezorgde inwoners, is het rustig gebleven in het, in vorige jaren nog wel eens ontsporende dorp. "De buurtwacht is al op zaterdag aan het werk geweest. We kregen signalen over mogelijke acties van jongeren. Doordat leden van de buurtwacht met jongeren in gesprek gingen, bleef het rustig" aldus de burgemeester.
Van der Pas prijst de dominees, die toestemming gaven aan de buurtwacht om ook op zondag actief te zijn. Hij is van mening dat ook dat heeft bijgedragen aan de rust in het dorp, "Het positieve van het verhaal is dat bij iedere activiteit wel iemand aanwezig was, die goed aanspreekbaar en voor rede vatbaar was, die diende als aanspreekpunt van de buurtwacht, waardoor er nauwelijks sprake was van agressief gedrag".

Aanhanger

De Rhenense brandweer rukte twee maal uit richting Achterberg vanwege een brandmelding. Marijn van Baal van de Rhenense brandweer daarover. "De eerste was voor een schoorsteenbrand, maar dat bleek loos alarm. De tweede keer melding kwam om 01.40 uur toen een aanhanger afbrandde op de hoek Cuneraweg / Friesesteeg". Daar was wel sprake van agressief gedrag van omstanders, maar de aanwezige politie kon erger voorkomen. In Elst en Rhenen-stad was het rustig. "Wel veel vuurwerk" volgens Van der Pas, maar geen ongeregeldheden, dat inzet van hulpdiensten vereiste.

Meer berichten