Jacorien (links) en Corina van Walsem samen met Cornelis Mostert van Jumbo Rhenen, bij de flesseninname. (Foto: Henk Jansen)
Jacorien (links) en Corina van Walsem samen met Cornelis Mostert van Jumbo Rhenen, bij de flesseninname. (Foto: Henk Jansen)

Moeder en dochter helpen op Lesbos

Rhenen - Voor Jacorien van Walsem (19) leerling van de Evangelische Hogeschool in Amersrfoort geen snoepreisje in haar examenjaar. De Rhenense kiest voor een andere reis. Een reis met een doel. Een goed doel om precies te zijn. Samen met haar moeder Corina (48) willen ze voor 400 vluchtelingenkinderen, die op het Griekse Lesbos verblijven, een feestweek organiseren. De feestweek in Lesbos staat gepland in de week van 23 februari tot en met 2 maart van dit jaar. Via sponsoring en crowdfunding hopen moeder en dochter het geld bij elkaar te krijgen om er niet alleen de reis naar het Griekse eiland en het verblijf van te kunnen bekostigen, maar ook om de 400 kinderen met tal van sport- en spelmogelijkheden een fijne week te bezorgen.

Vluchtelingenkamp

Jacorien en haar moeder Corina hopen in de week van 23 februari tot en met 2 maart kinderen, die vanuit het Midden- Oosten en Noord- Afrika zijn gevlucht voor oorlog en geweld, een fijne en onbezorgde week te kunnen geven. ''Wij hopen dit te kunnen realiseren. Een kind een blij gezicht te geven. Het leed van vluchtelingenkinderen wat kleiner te maken. Hen iets te bieden wat in ons eigen land de gewoonste zaak van de wereld is. Het welslagen van deze actie hangt echter af of we het streefbedrag aan geldelijke steun bij elkaar kunnen krijgen. De tijd is kort. We hebben nog maar een paar weken te gaan. Via crowdfunding proberen we de benodigde gelden bij elkaar te krijgen, maar ook via andere acties'', laat Jacorien weten. Moeder Corina stapte bij Jumbo Rhenen binnen en vond een gewillig oor bij franchiser Cornelis Mostert. Er werd een flesseninname bedacht. ''Naast de flesseninname komt een zuil te staan waar bonnen van ingeleverde flessen in kunnen worden gestopt. Aan hen die een bon hebben vragen we deze niet aan de kassa te verzilveren, maar deze te schenken aan bovengenoemd doel. Ik verdubbel dan het bedrag van de ingeleverde bonnen'', aldus Mostert. ''Ik ben blij met de steun van Jumbo Rhenen'', aldus Corina van Walsem.

Wie moeder en dochter Van Walsem wil helpen om het mogelijk te maken om kinderen in Lesbos een fijne feestweek te bezorgen kan niet alleen informatie inwinnen via een bezoek aan www.lst.nl/project/griekenland-lesbos-feestweek, maar ook via de volgende telefoonnummers: 06-21987573 of 0317-616625. Jumbo-Rhenen, in de persoon van Cornelis Mostert, steunt de geplande feestweek via een flesseninname-actie.

Meer berichten