Irene Hissink uit Rhenen toont haar doeken in het gemeentehuis van Rhenen. (archieffoto)
Irene Hissink uit Rhenen toont haar doeken in het gemeentehuis van Rhenen. (archieffoto)

Irene Hissink exposeert in Huis van de Gemeente

Rhenen - Irene Hissink is weer terug in Rhenen en het voelt als een warm bad. Ooit begonnen met olieverf op doek en aquarellen op zijde. Nu maakt ze werken uit allerlei afval of gevonden materiaal. In de komende week exposeert ze in het Huis van de Gemeente.

In 1985 werd zij benaderd om haar doeken te exposeren naar aanleiding van de opening van museum Het Rondeel. Na veel omzwervingen pakte zij in 2010 de draad weer op. Dit keer met acryl/gemengde technieken zoals collages. Tussendoor kreeg zij les in het atelier van Thea Vos in Wageningen, later van Marianne Alting in Dronten. Door niet alleen verf, maar ook ander materiaal te gebruiken, zoals kattengrit, behang, touw, houtlijm, koffiedik, boomschors, zijdepapier en zelfs een sinaasappelnetje, nemen haar doeken collageachtige vormen aan. Irene zegt: ''Het is heerlijk, terwijl ik aan het werk ben,om in mijn 'toverkast' te duiken om naar ander materiaal te zoeken, waardoor ik geïnspireerd raak en het werk plotseling een heel andere inhoud krijgt.'' Ze probeert met haar werk een sfeer van herkenning op te roepen onder het motto: "Als anderen zien wat ik voor ogen heb, ben ik tevreden". Tijdens het schilderen komen er gedachten bovendrijven, die haar op het idee brachten ze op te schrijven. Intussen maakt ze, naast schilderen, ook poëzie. Haar eerste bundel verscheen in 2013, geïllustreerd met haar schilderijen.

Haar werk is kleurrijk en zeer divers met een semi-abstract karakter. Exposities waren de afgelopen jaren te zien in Dronten, Lelystad, Rhenen en Wageningen. De komende maand is haar werk te zien in het huis van de gemeente te Rhenen.

Meer berichten