Kapster Karin van Osch telt het fooiengeld dat ook dit jaar weer naar het KWF gaat. Een totaalbedrag van maar liefst 432,60 euro. (Foto: Henk Jansen)
Kapster Karin van Osch telt het fooiengeld dat ook dit jaar weer naar het KWF gaat. Een totaalbedrag van maar liefst 432,60 euro. (Foto: Henk Jansen) (Foto: Henk Jansen)

Rhenense: 'Samen met en voor mijn klanten'

Rhenen - Voor het derde achtervolgende jaar keerde Karin van Osch (54), thuiskapster, die haar vak uitoefent aan de Vijverbeg 24 in Rhenen, aan het einde van weer een jaar van knippen en kappen haar fooiendoos om. Een volle doos waarvan de inhoud ook dit jaar wordt geschonken aan het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding, beter bekend onder de afkorting KWF. Maar liefst 432,60 euro telde Karin uit.

''Het bedrag is veel groter dan dat er in twee voorgaande jaren in de KWF-doos werd gestopt.

Was dat drie jaar geleden nog 250 euro, vorig jaar 329, dit jaar telde ik maar liefst 432,60 euro uit. En ook dit jaar gaat al het geld naar het KWF.''

Ze doneert niet zomaar.Karin van Osch: ''Ik heb in de afgelopen jaren niet alleen mijn vader en mijn zusje aan deze vreselijke ziekte verloren, maar ook een aantal van mijn trouwe klanten.

Elke keer word je weer geconfronteerd met deze ziekte.''

Kwart eeuw

De geboren Limburgse kamt en knipt volgend jaar al een kwart eeuw lang. In een tot salon omgebouwde ruimte in het woonhuis aan de Vijverberg in Rhenen, dat zij samen met haar man Ap bewoont, nemen zowel vrouwen, mannen en kinderen plaats in de kappersstoel.

In de loop der jaren heeft Karin een grote en duurzame klantenbestand opgebouwd. ''Veel mensen waarmee ik een bijzondere band mee heb opgebouwd.

Dat ervaar ik als heel bijzonder. En ik weet dat het wederzijds is.''

Karin van Osch is een vakvrouw en werkt graag met mensen. Ze was enkele jaren werkzaam in een inrichting maar had moeite met de hiërarchie. Vervolgens begon ze aan een kappersopleiding. Ze kreeg werk bij een gerenommeerde kapperszaak in Arnhem. Ze verhuisde naar de Grebbestad en richtte een ruimte van haar huis in als kapsalon.

''Naast mijn werk als thuiskapster ben ik nog acht jaar in het Lotus-slachtofferhulp, BHV en het geven van EHBO-lessen actief geweest. Boeiend, maar het werd me op den duur allemaal wel wat te veel: een eigen salon, de kinderen en het huishouden. Maar ik heb aan die jaren zoveel mooie en bijzondere momenten overgehouden, en nog meer mensenkennis opgedaan. De interesse in mensen is nog steeds groot. Ze boeien me nog steeds.''

Karen van Osch werk als kapster alleen maar op afspraak. Indien nodig ook ambulant. De KWF-doos staat ook in 2018 in het zicht van de klant, want dit doel wil Karin van Osch blijvend tot steun zijn.

Meer berichten