Foto: J. Harteman

Jongste talenten ILO turnen eerste wedstrijd

Lienden - Zaterdag 27 januari vond de eerste rayonwedstrijd plaats voor de turnsters in de verplichte oefenstof. Deze turnsters behoren tot de jongste categorie, van 6 tot 11 jaar. Tien talenten van de Liendense gymnastiekvereniging I.L.O. mochten naar Kesteren voor deze wedstrijd.

Instap

De eerste wedstrijd begon voor Esmée en Maartje in de categorie Instap D2. Beide turnsters lieten zien dat ze op zowel op sprong, brug als vloer goed kunnen meekomen met de beste van hun categorie. Alleen op balk lieten ze nog wat puntjes liggen. Ze behaalden uiteindelijk respectievelijk de 11e en 16e plaats in een zeer groot deelnemersveld.

Salma, Isa en Emma kwamen uit in de categorie pupil 1 D2. Voor Isa en Emma was het extra spannend aangezien dit hun allereerste turnwedstrijd was. Met hier en daar nog wat verbeterpunten voor de volgende wedstrijd, lieten ze ook al zien dat ze veel hebben geleerd in het afgelopen half jaar. Ze eindigden uiteindelijk op de 15e, 23e en 26e plaats.

Jongste lid

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de categorie prepre-instap, waarin Sarah uitkomt. Sarah is momenteel het jongste lid van de selectiegroep. Ze startte met een geweldige handstand platval op het hoge vlak. Hiermee behaalde ze zelfs één van de hoogste scores in haar categorie! Ook op brug, balk en vloer liet ze zien dat ze goed kan mee komen met de overige turnsters. Sarah eindigde op een mooie 8e plaats met 46.192 punten.

Gedaald

In de laatste wedstrijd turnden Marin, Jenna, Rossana en Anna in de categorie Pupil 2 D2. Alle vier de dames turnden op hun best op sprong, brug en vloer. Dit lukte niet op balk. Alle vier de turnsters vielen zelfs meerdere keren van het smalle toestel af. Hierdoor daalde ze in het eindklassement. Toch haalden ze nog een hele mooie 7e, 10e, 16e en 25e plaats met daarbij de kennis dat er zelfs nog veel meer in had gezeten!

Meer berichten