Dubbel goud voor turnsters DGV

Dodewaard - Zaterdag 27 januari gingen vijf turnsters van DGV Dodewaard naar Beekbergen voor de 3e en laatste plaatsingswedstrijd in de 3e divisie. Extra spannend, want na deze wedstrijd zou duidelijk worden welke turnsters doorgaan naar de districtsfinale regio Oost in februari.

Ook dit keer mochten Eva van Voorst en Silke Verwoert het spits afbijten. Zij turnen in de categorie Jeugd 2. Eva turnde een erg stabiele en sierlijke balkoefening. Dit werd door de jury beloond met veruit het hoogste cijfer op dit toestel. Met goede resultaten op de overige toestellen eindigde Eva als beste in de wedstrijd en was de gouden medaille voor haar. Silke werd 3e op sprong, maar een foutje op brug maakte dat ze voor de 3e keer op rij op plaats 4 eindigde. Dit keer op slechts 0,05 punt van de nummer 3. Beide meiden plaatsten zich voor de districtsfinale.

Luna van der Goes komt uit in de categorie Pupil 2. Zij wist zich weer te verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijden. Luna liet een mooie brugoefening zien, waarop ze dan ook 3e werd. In het eindklassement eindigde ze net naast het podium op plaats 4. Dit mooie resultaat leverde ook haar een plekje in de finale op.
Ilse Pouwels (Pupil 1) turnde voor de 3e keer op rij een prachtige wedstrijd. Deze keer behaalde ze een 1e plaats op zowel de brug als de balk. Met een 2e plaats op sprong wist zij deze wedstrijd met ruim 2 punten verschil ruimschoots te winnen. Ook Ilse won goud! Met 2 zilveren medailles op de vorige wedstrijden mag ook Ilse op de districtsfinale turnen.

In de laatste wedstrijd turnde Kim van Merkenstein (Jeugd 1). Zij liet twee mooie sprongen zien, hiermee werd ze 2e op dit onderdeel. Helaas had zij, met twee vallen, pech op de balk. Hierdoor zat een hoge notering er niet in. Kim eindigde op de 16e plaats, dit was helaas niet genoeg om zich te plaatsen waardoor DGV op 10 februari met vier turnsters naar Doetinchem afreist. Een mooi resultaat!

Meer berichten