DFS-voorziter Cor Drost. (Foto: Jan Woldberg)
DFS-voorziter Cor Drost. (Foto: Jan Woldberg)

De kou is uit de lucht bij DFS

Opheusden - Eind vorig jaar belandde voetbalvereniging DFS uit Opheusden in een bestuurlijke crisis. Aanleiding was de brandbrief die het bestuur van de Opheusdense hoofdklasser naar alle leden stuurde. In de brief werd een aantal heikele kwesties aan de orde gesteld. Voorzitter Cor Drost en zijn bestuursleden kondigden aan niet herkiesbaar te zijn. Het bestuur verweet  hoofdtrainer Scott Calderwood zich met bestuurszaken te bemoeien. Calderwood kreeg te horen dat zijn contract zou worden ontbonden. Dit schoot hoofdsponsor Gerard Roelofsen in het verkeerde keelgat en liet in de Gelderlander weten per direct te stoppen. 

Gladgestreken

Deze week maakte de club met een bericht op haar site bekend dat de plooien zijn gladgestreken.  Maandag 29 januari hebben bestuur, Scott Calderwood en elftalcoördinator Appie Hendriksen een goed gesprek gehad. Er zijn afspraken gemaakt om de ingeslagen weg te vervolgen. Dat betekent dat de sponsoren, de trainer maar ook het voltallige bestuur zal doorgaan, maar die blijven wel op zoek naar versterking.
Voorzitter Cor Drost wilde geen commentaar leveren en eerst de leden van D.F.S. te willen informeren over de uitkomst van het gesprek en met hun te kijken naar de toekomst. 
 

Meer berichten