vlnr. Wil Otte, Teus van Doorn, Jan Lieuwen en Ad Koolen op zaterdagochtend aan het werk in de Buurthuiskamer. (Foto Max Timons)
vlnr. Wil Otte, Teus van Doorn, Jan Lieuwen en Ad Koolen op zaterdagochtend aan het werk in de Buurthuiskamer. (Foto Max Timons) (Foto: Max Timons)

Buurthuiskamer is zo goed als af

Rhenen - Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de Buurthuiskamer in Rhenen Hoog. Van een leeggehaald winkelpand is de ruimte getransformeerd tot gezellige multifunctionele huiskamer met keuken en vergaderruimte. Op maandag 5 februari was de aftrap met een heuse 'bord-spel-avond', een bijeenkomst waar nog Oud Hollandse en ook wel meer eigentijdse bordspellen worden gespeeld. Initiatiefnemer Ad Koolen is tevreden met het resultaat en de snelheid, waarmee het werk gedaan is. "Eind november zaten we nog in een kale ruimte en moest alles nog geregeld worden, het is nu eind januari en, op enkele zaken na, is de Buurthuiskamer gereed voor gebruik".

Vertraging

De keuken moet nog worden geplaatst en een goede werktafel, waarop geklust kan worden moet ook nog worden neergezet. Koolen: "De keuken komt eind februari en dan staat de werktafel er ook". En afgelopen week is de verwarming aangesloten. "Dat liep enigszins vertraging op waardoor onze geplande koffieochtenden geen doorgang konden vinden, je moet toch wel een beetje warm zitten". Binnenkort zijn de koffiedrinkers op twee ochtenden in de week van harte welkom. Veel bewoners van Rhenen Hoog hebben hun neus al laten zien en vragen zich af wat er allemaal te doen is in de Buurthuiskamer. "In principe kan alles, als het maar het algemeen belang dient", aldus Koolen. "Dus een spelletjesavond, een kaartavond, maar ook knutselen en vergaderingen zijn allemaal mogelijk, maar je verjaardag moet je gewoon thuis vieren of we moeten allemaal uitgenodigd worden".
Meer info over wat er te doen is:

www.rhenenhoog.nl

Meer berichten