De leden van de kerngroep bijeen voor overleg. Op de site www.hubrhenen.nl zijn de ontwikkelingen en de ZP'ers uit Rhenen en omgeving te vinden. (Foto: Mare van Zoolingen)
De leden van de kerngroep bijeen voor overleg. Op de site www.hubrhenen.nl zijn de ontwikkelingen en de ZP'ers uit Rhenen en omgeving te vinden. (Foto: Mare van Zoolingen) (Foto: Martin Brink)

Zelfstandige professionals in Rhenen organiseren zich

Rhenen - Voor Zelfstandige Professionals (ZP'ers) in Rhenen is er sinds kort een inspirerende mogelijkheid elkaar te ontmoeten, te netwerken, inspiratie op te doen, samen te creëren of zich aan te sluiten bij een Broodfonds. Dit alles onder de naam HUB-Rhenen. (www.hubrhenen.nl).

HUB is geen afkorting. Het Engelse woord HUB betekent naaf of as en verwijst naar een verbindend centrum, een knooppunt dat de spaken bijeenhoudt zodat het wiel kan draaien. HUB staat daarom symbool voor communicatie, voor samengebonden krachten die veel meer zijn dan de som der delen.

Groeiend

Rhenen heeft een groeiend aantal Zelfstandig Professionals en een ideale broed- en ontmoetingsplek voor ondernemers. En dat is precies wat de initiatiefnemers Ed van Zoolingen en Hedy van der Poel voor ogen hebben met HUB-Rhenen. Na een brainstormsessie in het Huis van de Gemeente op 12 oktober waar zo'n 40 ZP'ers bijeenkwamen begonnen de ideeën te stromen. Zo bleek er behoefte aan een Rhenens Broodfonds en een ZP-netwerk. Inmiddels is het Rhenense Broodfonds Cunera in oprichting en groeit het HUB-netwerk. Momenteel wordt gezocht naar een inspirerende co-werkplek (HUB) in Rhenen, bij voorkeur een innovatieve duurzame plek in het centrum van Rhenen, te midden van bedrijvigheid, met werkplekken, vergaderruimtes, coachruimtes, workshopruimte, een innovatielab en andere faciliteiten voor ondernemers, met goede WIFI, lekkere koffie en thee, een plek waar sociaal kapitaal gedeeld wordt en nieuwe creaties kunnen ontstaan.

Broodfonds

Zelfstandig professionals (ZP'ers) uit Rhenen en omgeving kunnen zich via de site aanmelden voor het netwerk voor een gratis of uitgebreide (betaalde) vermelding, met link naar hun website. HUB-Rhenen faciliteert tevens bijeenkomsten voor dit netwerk om elkaar te ontmoeten.
Sinds 11 januari 2018 is het Rhenens Broodfonds Cunera in oprichting.

Een Broodfonds is een sociaal vangnet (alternatief voor Arbeids Ongeschiktheidsverzekering). Broodfondsmaker Andre Jonkers begeleidt dit proces. Informatie over deelname aan een Broodfonds is te vinden op www.broodfonds.nl

HUB-Rhenen zoekt behalve ZP'ers ook businesspartners, grotere bedrijven uit de omgeving die baat hebben bij de aanwezigheid van een co-werkplek met ZP'ers in Rhenen, omdat ze behoefte hebben aan vergaderruimte, ZP'ers inhuren, diensten aanbieden aan ZP'ers of de creatieve inbreng van ZP'ers kunnen gebruiken. Ben of ken je zo'n bedrijf, neem contact op via hubrhenen.nl.

Meer berichten