De Rijnbrug bij Rhenen staat regelmatig vast in de spits. In het midden de kruising, waar stoplichten volgens kenners het fileleed verergeren. (foto Max Timons)
De Rijnbrug bij Rhenen staat regelmatig vast in de spits. In het midden de kruising, waar stoplichten volgens kenners het fileleed verergeren. (foto Max Timons) (Foto: Max Timons)

Schrijvende lezers: 'Is de Tidal Flow een hersenspinsel?'

''De VVD gedeputeerde van de provincie Utrecht mevrouw Verbeek die ook gaat over de Tidal Flow (tijdelijke wisselstrook) van Rhenen is afgetreden omdat budgetten van tramlijnen, spoortunnels en bruggen ondanks veel ingehuurde deskundigen te duur zijn geworden. Jammer voor de Rhenense brug en de Veenendaalse rondwegverbreding. ik vond haar een open bestuurder. Maar goed we moeten nu wachten op haar opvolgster. Maar daar wordt het probleem niet mee opgelost, namelijk de vele ontbrekende tientallen miljoenen voor de Tidal Flow. Zeker met een veilige maar prijzige oplossing van de ontsluiting van Achterberg over de N233. Nu de verkiezingen op 18 maart eraan komen, roert zich de politiek die er voorheen weinig aandacht voor hadden. In 2002 verscheen er al een rapport van VNO en MKB over hoe je een geïnvesteerde euro het beste in kon zetten in de zuidelijke ontsluiting Gelderse Vallei. De uitkomst: laat de Rhenense brug met rust. En creëer een nieuwe bij Wijk of trek de A30 door. De politiek besliste anders: het wordt een tijdelijke oplossing, de Tidal Flow. Eerst eenvoudig en misschien betaalbaar steeds uitgebreider en nu misschien te duur. Met verkeerde bezuinigingen, zoals handhaving stoplichten bij de Achterbergse overgang. Dat is ook duur en gevaarlijk. Wethouder Jan Klein van Rhenens Belang heeft zich met zijn dames van de RB-fractie steeds voor een veilige oversteek ingezet. Ik roep ze op. Achterberg heeft ongeveer net zoveel inwoners als St Eustatius daar gaat 60 miljoen per jaar heen. Zet u eens in als Achterbergs Belang voor gelijke behandeling zoals St Eustatius?''

Jan Wiesenekker, Rhenen

Meer berichten