Logo rhenensebetuwsecourant.nl

Mevrouw J. van Wijk-Gysbers uit Dodewaard 100 jaar

Mevrouw Van Wijk-Gysbers en burgemeester Kottelenberg. (Foto: 3JetFotografie Ochten)
Mevrouw Van Wijk-Gysbers en burgemeester Kottelenberg. (Foto: 3JetFotografie Ochten)

Dodewaard - Ze was deze week een eeuw oud: mevrouw J. van Wijk-Gysbers uit Dodewaard. Burgemeester A.J. Kottelenberg bracht namens het gemeentebestuur felicitaties en bloemen bij de eeuweling die nog in een redelijke gezondheid verkeert.

De wieg van Jacoba Gysbers stond op 27 februari 1918 in Druten; ze is opgegroeid in het land van Maas en Waal. In 1950 trad zij in het huwelijk met Hendrik van Wijk. Hij kwam 'van de overkant', na het huwelijk gingen zij in Dodewaard wonen. Echtpaar Van Wijk kreeg een zoon en een dochter. Inmiddels is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Haar man overleed in 1987. Mevrouw Van Wijk werkte in de huishouding en bij de jamfabriek. De heer Van Wijk had, naast zijn werk, een volkstuin, zodat hij iedereen in de familie kon voorzien van eigen groente.

Gezellig

Een kleindochter vertelt liefdevol over haar oma: "Het was, en is nog steeds, altijd erg gezellig bij oma. We komen er graag voor een babbeltje en een kopje koffie. Oma houdt van gezelligheid en bloemen. En met haar 100 jaar is ze nog best adrem".

Afgelopen zondag is de verjaardag van mevrouw Van Wijk uitgebreid gevierd met een feest. "Er was bijna 80 man gekomen. Ook al zat oma in een rolstoel omdat ze een paar weken geleden is gevallen, ze heeft van begin tot eind genoten".

Ook van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland ontving de jarige gelukwensen.


Bijlage: foto (door 3JetFotografie Ochten)
Mevrouw Van Wijk-Gysbers en burgemeester Kottelenberg

Voor de pers, niet voor publicatie

Meer informatie: 
Bureau Communicatie & Voorlichting
Tel. 14 0488
 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox