Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Prijzen op de jaarlijkse Paasveetentoonstelling. Ook dit jaar zullen regionale slagers in de prijzen vallen. (Foto: PR)
Prijzen op de jaarlijkse Paasveetentoonstelling. Ook dit jaar zullen regionale slagers in de prijzen vallen. (Foto: PR)

Paasveetentoonstelling in manege Blauwendraad

Rhenen - Aan de 84e Paasveetentoonstelling Rhenen doen dit keer ongeveer 80 dikbillen, iets minder dieren meer dan in 2016. De tentoonstelling wordt gehouden op zaterdag 10 maart in de hal van manege Blauwendraad (Blauwendraad 3) aan de Cuneraweg tussen Rhenen en Veenendaal.

De Paasveetentoonstelling Rhenen is één van de weinige nog bestaande Paasveetentoonstellingen in Nederland. Het is een keuring van luxe runderen, de dikbillen van diverse rassen, zowel vlees- als weidevee en jongvee. De aanvoer van het vee is vanaf 7.00 uur. Een wasplaats is aanwezig. De hal is voor het publiek geopend vanaf 9.00 uur. De organisatie van de traditionele Paasveetentoonstelling is in handen van de gemeentelijke Stichting De Marktcommissie in Rhenen. Het bestuur laat zich bijstaan door diverse vrijwilligers en gekwalificeerde keurmeesters. Dat er dit keer minder dieren op de tentoonstelling aanwezig zijn, komt volgens secretaris Jan van Maanen eveneens doordat de regels op het gebied van de dierengezondheid door het rijk zijn aangescherpt.
,,Ook doen een aantal grotere inzenders dit keer niet mee in verband met de bouw van een nieuwe stal of vanwege een ziekte." De Marktcommisie is gelukkig dat in de persoon van Niek Veldhuizen een nieuwe voorzitter van de commissie is gevonden. Veldhuizen is in het dagelijks leven algemeen directeur van Hoenderdaal Fasteners in Veenendaal. Als trouw bezoeker van de Paasveetentoonstelling Rhenen is hij niet geheel onbekend met de jaarlijkse vleesveeshow. ,,Hij vervangt de Achterberger Jan Henken, die de regierol van voorzitter met verve vervulde. Henken is tot erelid van de Marktcommissie benoemd."

1 reactie
Meer berichten

Shopbox