Logo rhenensebetuwsecourant.nl


CDA Rhenen ergert zich aan de vele overtollige verkeersborden die soms zelfs onleesbaar zijn geworden. (Foto: PR)
CDA Rhenen ergert zich aan de vele overtollige verkeersborden die soms zelfs onleesbaar zijn geworden. (Foto: PR)

CDA Rhenen wil af van overbodige verkeersborden

Rhenen - Op veel plaatsen, langs wegen en paden staan verkeersborden. Vaak vervuilen ze alleen de openbare ruimte en hebben weinig toegevoegde waarde voor de veiligheid.

Iedereen kan zelf wel voorbeelden in hun buurt bedenken van dat soort borden. Soms zijn borden zelfs volledig onleesbaar geworden. Dat stelt het CDA in Rhenen. Woordvoerder Rik ter Horst: ''Het grote aantal verkeersborden maakt dat ze niet meer gezien worden, zelfs niet door degene voor wie ze bedoeld zijn: de weggebruikers. Bovendien blijkt uit onderzoek dat weggebruikers minder eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun rijgedrag. Omwonenden ervaren vaak zelf dat door het plaatsen van een verkeersbord het verkeer er niet veiliger op wordt.'' Hij zegt dat veel borden totaal geen nut meer hebben.

Foto's sturen

''De verkeersdeelnemers trekken zich er weinig van aan. De gemeente Drachten heeft zelfs alle verkeersborden weggehaald en wat blijkt: de weggebruikers houden meer rekening met elkaar.'' Zover wil CDA Rhenen niet gaan: "Als eerst maar de overbodige, verwarrende en onleesbare borden worden opgeruimd." Het CDA steunt het plan om waar mogelijk overbodige paaltjes langs (fiets)paden te verwijderen. Want: hoe minder obstakels hoe veiliger. ''We roepen iedereen op om foto's van verwarrende, overbodige, onveilige of onleesbare borden te twitteren met de Hashtag #CDAbord of mailen naar: info@CDARhenen.nl.´´

1 reactie
Meer berichten


Shopbox