Logo rhenensebetuwsecourant.nl


De stichting Bo viert Feest uit Veenendaal kreeg 22.500 euro.
De stichting Bo viert Feest uit Veenendaal kreeg 22.500 euro.

Rabobank geeft geld aan organisaties

Veenendaal - Rabobank Vallei en Rijn heeft via het Coöperatiefonds in totaal € 80.225 uitgereikt aan acht lokale organisaties. Uit handen van directievoorzitter Mariska de Kleijne ontvingen de bestuursleden een cheque voor hun project.

Veenendaal - Een van de gelukkige organisaties was de stichting Bo viert Feest uit Veenendaal die 22.500 euro kreeg. "Growing a better world together. Dat is de missie die Rabobank Vallei en Rijn in de regio Food Valley heel concreet maakt. Onder andere via het Coöperatiefonds, het fonds voor sociaal-maatschappelijke, culturele en innovatieve projecten.

Zonne-regendoek boot

Zo ontving Stichting Bo Viert Feest Veenendaal voor hun hulp aan kinderen en gezinnen rond de armoedegrens die een verjaardagsbox krijgen een bedrag van € 22.500,- Maar er waren nog meer organisaties uit Veenendaal en de regio. Zo ontving de Stichting Rijnoever-vaarten om nieuw zonneregen-doek voor safariboot De Blauwe Bever aan te schaffen een bedrag van € 2.200,-. Stichting Het Rode Kruis Veenendaal gaat het Bikersteam, inclusief AED, opnieuw uitrusten en kreeg daarvoor € 6.025,- Stichting HIP Veenendaal ontving € 5.000,- voor de aanschaf materialen in het project Eenzaamheid Ouderen. Tenslotte werd de Stichting Schuldhulp-maatje Veenendaal blij gemaakt met € 4.500,- voor de Kerstpakkettenactie in de komende drie jaar.

€ 4.500,- De cheque-uitreiking is ook een moment om aan elkaar te vertellen waar de bijdrage naartoe gaat. Bijzondere verhalen passeerden de revue. Cultura besteedt de bijdrage in het bijzonder de komende jaren aan het project Atelierklas. Kinderen van 12 – 16 jaar uit het praktijkonderwijs leren in de klas via muziek en dans om meer zelfvertrouwen te krijgen, beter samen te werken met elkaar en zich beter te uiten. Een aantal kinderen liet zien en horen wat zij al geleerd hadden. Coöperatie Vallei Energie vertelde over hun project om een zonnecentrale met zonnepanelen te realiseren op de geluidswal langs de A12. Manon Caron van Stichting Bo viert Feest hield een inspirerend verhaal hoe zij gezinnen en kinderen helpen die rond de armoedegrens leven in Veenendaal. Deze kinderen kunnen vaak geen verjaardag vieren met hun vriendjes. Gevolg is vaak sociale uitsluiting. Onder het motto 'Ieder kind verdient een feestje' hebben zij de verjaardagsbox ontwikkeld. In de box zit een cadeaubon, slingers en ballonnen en een bon voor een verjaardagstaart. De schatten van Bennekom vinden we in Het Kijk en Luistermuseum. Voor de inrichting van de nieuwe ontvangstruimte ontvingen zij een bijdrage. De bestuursleden van Stichting Rijnovervaarten uit Rhenen vertelden over hun Safariboot De Blauwe Bever, waarvan het zonneregendoek door een windhoos kapot was gewaaid. Met de bijdrage uit het Coöperatiefonds kunnen ze het nieuwe vaarseizoen weer van start met een nieuw zonneregendoek om gasten op de boot te laten genieten van de natuur rondom de Nederrijn.

Uw project onze bijdrage?
Vier keer per jaar beoordeelt de Ledenraad van Rabobank Vallei en Rijn de ingediende projecten van lokale verenigingen en stichtingen. Vaak is het lastig om een nieuw project te starten. Het Coöperatiefonds kan dan net dat zetje in de rug geven om een project te realiseren. Heeft u ook een project dat onze bijdrage verdient? Ga naar rabobank.nl/vr en kijk bij Coöperatiefonds. Daar vindt u ook het aanvraagformulier en de criteria. De volgende beoordelingsronde is 24 mei. Uw aanvraag ontvangen we uiterlijk 1 mei.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox