Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Bestuursleden van de Rhenense ondernersvereniging en ondernemers op de plek waar zaterdag 10 maart de officiële opening van het centrum wordt verricht. (Foto: Henk Jansen)
Bestuursleden van de Rhenense ondernersvereniging en ondernemers op de plek waar zaterdag 10 maart de officiële opening van het centrum wordt verricht. (Foto: Henk Jansen) (Foto: Henk Jansen)

Feestelijke opening en tal van acties in centrum van Rhenen

Rhenen - Het einde van de herinrichting van het centrum van Rhenen is nagenoeg voltooid. Door uitzonderlijk koude winterdagen kon het laatste stuk weg, aan het einde van de Frederik van de Paltshof richting het Paardenveld, niet geasfalteerd worden. Maar desalniettemin gaat drie dagen lang in het centrum de vlag uit dat de klus geklaard is. ''Ja we gaan een feest bouwen. Een mooi feest'', laat Cornelis Mostert weten.

Mostert, franchiser van het Jumbo- filiaal aan de het Plantsoen in Rhenen, is voorzitter van de Rhenense ondernemersvereniging STERC. De club draagt nu nog deze naam, maar niet lang meer. ''Maar die nieuwe naam ga ik hier niet verklappen. Dat wordt op donderdag 8 maart via een Vossenjacht, die we voor de basisschoolleerlingen in Rhenen hebben bedacht, bekend gemaakt.''

Letters

Door letters, die in tal van zaken te zien zijn, kan de nieuwe naam van de winkeliersvereniging worden gevonden. Uit goede oplossingen worden mooie prijzen getrokken. De prijswinnaars worden zaterdagmiddag 10 maart in het feestelijke centrum bekend gemaakt.

In een groot deel van het Rhenense centrum wappert vanaf vrijdag vlaggen. Het is een dundoek waarop de nieuwe naam van de Rhenense winkeliersvereniging staat. ''Een dag eerder wordt op de donderdagse weekmarkt door de marktkooplui op de Frederik van de Paltshof wat lekkers uitgedeeld, zoals poffertjes'', aldus de winkeliersvoorzitter, die alvorens hij verder het programma van de officiële opening van het centrum ontvouwt, toch nog even een dikke pluim toekent aan Van Hattum Infra bv. ''Het bedrijf heeft vakwerk geleverd. Prijzenswaardig is ook het goede overleg en de communicatie met de leiding van dit bedrijf. Met elke vraag kon de Rhenense ondernemer er terecht en daarnaast was de frequente briefing van het bedrijf naar de ondernemers toe goed. Is de overlast voor het winkelend publiek en de ondernemers tot een minimum beperkt. Dus alle hulde voor het bedrijf en haar medewerkers.''

''De beiaard van de Cuneratoren klinkt zaterdag. En 'The Future Fellows' brengen een nieuw stadslied ten gehore. Dat is bij Van Toor, waar wethouder Jan Kleijn een van de sprekers is. Dan is het moment daar dat de officiële opening wordt verricht'', aldus Mostert.
Als op zaterdag 10 maart tegen de klok van 12.00 uur de officiële opening van het vernieuwde centrum wordt verricht, dan wordt ook een woordje gesproken door de heer Van Hattum.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox