Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Mia Timmer vindt Rhenen een leuke plaats on niet alleen boodschappen te doen, maar ook voor het kopen van tal van andere zaken. 'Rhenen heeft meer dan men denkt'. (Foto: Henk Jansen)
Mia Timmer vindt Rhenen een leuke plaats on niet alleen boodschappen te doen, maar ook voor het kopen van tal van andere zaken. 'Rhenen heeft meer dan men denkt'. (Foto: Henk Jansen) (Foto: Henk Jansen)

Mia Timmer: 'Rhenen heeft zoveel te bieden'

Kesteren/Rhenen - In de frequent terugkerende rubriek 'De Estafette' is het dit keer de beurt aan Mia Timmer uit Kesteren. De moeder van twee jongens in de leeftijd van 21 en 23 jaar, kreeg zoals ze het zelf zegt, het zakendoen door haar ouders met de paplepel ingegoten.

''Tien jaar geleden begon ik in Zaltbommel met een zaak, die ik de naam 'Leuk! mode en zo...' noemde. Twee jaar geleden koos ik ervoor om onder dezelfde naam, en dezelfde branche, in Rhenen beginnen'', zegt Mia. Zij weet zich in haar gezellige en lekker geurende zaak gesteund door drie parttimers. 'Leuk! mode en zo...' is een verrassende zaak. Het aanbod aan leuke artikelen is groot. Teveel om op te noemen. En wat over de toonbank gaat is betaalbaar. Voor een verrassend cadeau of surprise is 'Leuk mode en zo...' het adres. Ook de Molenstraat, waar Mia haar nering met succes runt, werd in de reconstructie van de binnenstad meegenomen. En het werd een fraaie verandering. Er was nauwelijks sprake van overlast voor het winkelend publiek. Ook de ondernemers ondervonden weinig hinder. Dus ook Mia Timmer niet.

Mia Timmer nam het estafettestokje met plezier over. Dus aan haar stelden we ook een aantal niet-alledaagse vragen, waar ze spontaan de volgende antwoorden op gaf.

Wat wenst jij niet te delen: Ik ben niet zo iemand die dingen voor zichzelf houdt. Delen zit in mijn aard. Natuurlijk zijn er grenzen aan delen. Je kunt niet alles delen. Maar ik deel graag een stuk gezelligheid met zoveel mogelijk anderen. De wereld zou er anders uitzien als we wat meer deelden.

Wat is geen kunst: Pesten. Dat vind ik echt vreselijk. Dat hoort een mens een ander mens niet aan te doen.

Wat is je favoriet vakantieland: Italië. Zon, behaaglijke temperaturen en al dat moois dat het land te bieden heeft. De kans is groot dat we daar ook dit jaar weer onze vakantie doorbrengen.

Met wie een avond stappen: Met Simone Kleinsma. Een vrouw met veel humor. Ze is niet alleen een leuke maar ook een veelzijdige vrouw.

Waarvoor kunnen ze jou 's nachts wakker maken: Om naar het strand te gaan. Zowel in de zomer als in de winter. Het 'koppie' leegmaken en een hapje en drankje in een strandtent.

Wat smaakt niet: Rijstepap en Havermout. Nee, dat heb ik vroeger gelukkig niet met de paplepel ingelepeld gekregen.

Wat weg uit Rhenen: Al die obstakels in het centrum. Het begint gelukkig op te schieten. Maar het is wel mooi geworden. Een centrum dat uitnodigt. Rhenen heeft trouwens zoveel meer te bieden dan wordt gedacht.

Het leukste TV-programma: Ik kijk niet zoveel TV. Wel naar reisprogramma's van onder meer Floortje. Of andere reisprogramma's. Dan zie je zoveel mooie plekken.

Waar geef je geen geld aan uit: Aan sigaretten. Nee, tabak, dat is niet aan mij besteed.

Wie of wat past niet bij elkaar: Daar vraag je me wat. Ik hou het bij 'patat en lijnen'.

Wat vind jij een impertinente vraag: Als die te persoonlijk wordt. Ik stel natuurlijk wel mijn grenzen.

Wat mag sneller: Mooi weer. Laat de zon maar komen.

Mia Timmer (54) was tien jaar zakelijk actief in Zaltbommel. Twee jaar geleden nam ze de beslissing om in Rhenen een zaak te openen. ''Ik was de files richting Zaltbommel en terug naar Kesteren en beetje zat. Nu kan ik bij mooi weer de fiets pakken. Het bevalt me prima hier in Rhenen. Ik zit hier in de Molenstraat op een prachtige locatie'', zegt Mia.

Mia Timmer geeft het stokje van deze Estafette graag door aan Ard van den Dikkenberg. De zoon van een Achterbergse onderwijzer, die tien jaar werkzaam was in de mode. Zijn baan opzegde en binnenkort met zijn camper door Europa trekt. Het avontuur tegemoet. Voordat hij dat gaat doen stellen we aan hem binnenkort in deze rubriek een aantal niet alledaagse vragen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox