Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Centrum Rhenen officieel geopend

Rhenen - De verwachte regen bleef zaterdag uit en dus konden wethouder Jan Kleijn(na een korte toespraak) samen met de Heren Cornelis Mostert (Jumbo) en Anton van Hattum (Van Hattum Infra) de hernieuwde binnenstad met een ferme klap op de rode knop, officieel openen. Ester Lammers trad op als gastvrouw, en praatte het programma soepel aan elkaar. Er was een optreden van Future Fellows, Duo Lisanne en Amber en boven aan de Molenstraat waren verschillende activiteiten voor de kinderen. De stad is, vanwege de plotselinge invallende vorst, nog niet geheel gereed, maar de werkzaam.

Wethouder Jan Kleijn verrichtte de officiële opening met Cornelis Mostert van de ondernemersvereniging Rhenen stad en Anton van Hattum van Van Hattum Infra. Met een druk op de knop onthulden zij de nieuwe naam van het centrum van Rhenen centrum: Rhenen stad. De officiële opening was onderdeel van drie feestelijke dagen met activiteiten, muziek, optredens, hapjes en drankjes. 

Goede samenwerking

Met de vernieuwing van het centrum ging een lang gekoesterde wens in vervulling. De werkzaamheden begonnen september vorig jaar, maar de voorbereidingen liepen al langer. Er zijn brede voetgangersstroken en nieuwe oversteekplaatsen gerealiseerd. De Frederik van de Paltshof kreeg een plein. De weg is versmald, om de snelheid van het verkeer te verlagen. Het hele centrum is nu in dezelfde stijl. Dit moet zorgen dat het nog prettiger is om er te verblijven.

Wethouder Kleijn kijkt tevreden terug op het project. Hij prijst de goede samenwerking tussen ondernemers en gemeente. 'Dat is wat dit project echt uniek maakt, ondernemers zijn vanaf het begin intensief betrokken en hebben een belangrijke bijdrage geleverd. Een goed voorbeeld hiervan is dit fantastische openingsweekend. Winkeliers, horeca, marktondernemers, iedereen draagt een steentje bij.' Hij benadrukt dat deze samenwerking niet eindigt na vandaag. 'Gemeente en ondernemers zijn samen aan zet om Rhenen stad mooi te houden.' 

Rhenen stad

Voorzitter van de ondernemersvereniging Cornelis Mostert is ook blij met het mooie nieuwe centrum. Vanaf nu gaat het winkelgebied verder onder de naam Rhenen stad. Hij ziet de opening als een nieuwe start. 'Het centrum is echt opgeknapt. De samenwerking die er was binnen het project gaan we voortzetten. Ons doel is met zijn allen te zorgen dat Rhenen een fantastische plek blijft om te komen. Vanaf 2 april is ook onze nieuwe website online, www.rhenenstad.nl. Daar kunnen onze klanten alle informatie vinden over Rhenen stad.'

Laatste werkzaamheden

De koude maand februari gooide helaas roet in het eten voor de planning. Het is niet gelukt alles voor de opening af te ronden. De laatste werkzaamheden schuiven door naar maart en april. Het gaat om werkzaamheden aan het asfalt, de drie meest westelijke drempels en het aanbrengen van de fontein. Daarnaast vinden na de opening nog enkele afrondende werkzaamheden plaats. 

(Foto´s: Max Timons)

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox