Logo rhenensebetuwsecourant.nl


Maike Woldring is coördinator en eindverantwoordelijke van het museum in Rhenen.
Maike Woldring is coördinator en eindverantwoordelijke van het museum in Rhenen. (Foto: Henk Jansen)

Stadsmuseum in Rhenen benoemt coördinator

Rhenen - Dit jaar opent het nieuwe Stadsmuseum Rhenen zijn deuren. Daartoe wordt nu het monumentale Oude Raadhuis ingrijpend verbouwd.

De ambities van de opvolger van Museum Het Rondeel zijn groot. Om gestalte te geven aan alle plannen is Maike Woldring als coördinator en eindverantwoordelijke aangesteld door de Stichting het Oude Raadhuis. Woldring is vanaf heden verantwoordelijk voor de museale herinrichting, de bedrijfsvoering en marketing, en stuurt de vrijwilligersorganisatie aan. Ze volgt coördinator Inke Camphens op, die de transitie voorbereidde en Museum Het Rondeel leidde.

Het museum wil een levendige ontmoetingsplek worden rond de geschiedenis van de stad, rond kunst en cultuur. Naast een attractieve vaste presentatie, komt er een programma van tentoonstellingen en activiteiten. Ook herbergt Stadsmuseum Rhenen een VVV. Het wordt een netwerkmuseum, dat actief samenwerking zoekt in en buiten de stad. De officiële opening is voorzien voor september 2018. Maike Woldring (58), kunsthistoricus, is een gedreven manager in de wereld van kunst en cultuurgeschiedenis. Maaike: ''Voor toeristen én inwoners van Rhenen moet Stadsmuseum Rhenen straks echt een aanwinst zijn. Daar zetten we ons met ons bestuur en team voor de volle 100 % voor in!.''

2 reacties
Meer berichten

Shopbox