Voorjaar op de Montessorischool Rhenen

Rhenen - Het voorjaar is begonnen op de Lijsterberg. Montessorischool Rhenen viert daarom het lentefeest. In plaats van planners of rekenboeken was er een broodje, flesje jus d'orange en een ei op tafel. De leerlingen starten met een smakelijk ontbijtje in de klas. Deze ochtend geen stille gestructureerde zelfstandig werktijd maar vogelhuisjes schilderen, super bellen blazen, siroop maken , bloempotten beschilderen, een waterbaan maken of een andere lente achtige activiteit.

Jong en oud door elkaar

De kinderen in de Montessorischool zijn gewend om met meerdere jaargroepen bij elkaar te zitten. Na de kleutergroep 1-2 volgt de middenbouw waarbij groep 4,5,6 bij elkaar zit , dan de bovenbouw met groep 6,7,8. De kinderen zijn op die manier een keer jongste middelste en oudste kind in een groep en leren van en met elkaar. Omdat het feest is zijn leerlingen van groep 1 tot en met 8 gemengd en doet iedereen een workshop naar keuze. Een hele organisatie waarbij veel ouders helpen.

Leer het mij zelf doen

Eerst laat een moeder zien hoe de wollen draad om een ijzeren ring gedraaid kan worden. Ze maakt een beginnetje. Al snel kan het meisje zelf verder . 'Het stimuleren van zelfstandigheid is heel belangrijk in Montessori onderwijs', lacht een leerkracht. Aan het eind van de ochtend vraagt de juf wie een fijne ochtend gehad heeft. Alle vingers gaan de lucht in. Mooi. Morgen weer gewoon aan de slag….

Nieuwsgierig naar Montessori onderwijs? Bel of mail gerust voor een afspraak voor een rondleiding.

www.montessori-rhenen.nl

Meer berichten