Een trotse Greetje van de Loosdrecht in haar Bed en Breakfest De Rijnban aan de Tielsestraat 56 in Opheusden.
Een trotse Greetje van de Loosdrecht in haar Bed en Breakfest De Rijnban aan de Tielsestraat 56 in Opheusden. (Foto: Esmee Hendriks)

Overnachten aan de Rijnbandijk

OPHEUSDEN - Ze woont al bijna 2,5 jaar in Opheusden met haar partner Kirian Cousin. Ruim 1,5 jaar geleden zijn zij begonnen met de verbouwing van hun schuur. Veel bloed, zweet en tranen later opent Bed & Breakfast De Rijnban haar deuren voor de eerste gasten.

Greetje van de Loosdrecht, eigenaresse van B&B De Rijnban, komt oorspronkelijk uit Veenendaal. Haar partner Kirian woonde eerst in Harderwijk. ''Kirian had in Harderwijk een heel groot stadspand wat hij wilde verbouwen tot een stadslogement.'' Maar die plannen deelde Greetje niet en ze wilde graag terug naar waar ze vandaan komt. ''Als je eenmaal weet dat je met elkaar verder wilt gaan, ga je toch iets blijvends zoeken. We hebben lang gezocht maar dit is wel het pand waar we ook echt oud willen worden.'' Hun oog viel op een pand aan de Tielsestraat in Opheusden.

Mooi

Samen hebben zij gericht gezocht naar een huis die mogelijkheden biedt voor een Bed & Breakfast. ''We vonden het erg mooi rond de Rijn. We hebben het hele gebied rond de Rijn uitgekamd of er een huis was; of het voldeed aan onze wensen. We hadden allebei ons huis verkocht en met dat geld zijn we gaan shoppen.'' Greetje is werkzaam als verpleegkundige in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Veel ervaring binnen de sector verblijfsrecreatie heeft ze nog niet. ''Zelf gaan we eerlijk gezegd meer naar hotels. Als we dan toch een nachtje weggingen wilden we toch het gemak hebben.'' Toch verblijven Greetje en Kirian binnenkort in een Bed & Breakfast in Middelburg. ''Het is leuk om ook iemand te ontmoeten die zelf een Bed & Breakfast en eigen ideeën heeft natuurlijk.''

Veel kleur

Vooral aan de inrichting van de ruimte is veel aandacht geschonken. Kleur lijkt hierin centraal te staan. ''Mijn partner heeft de kunstacademie gedaan en daarna ook nog een master fotografie. Hij is wel heel erg van de kleur en het moet allemaal passen.'' Greetje houdt wat meer van dingen die een ander niet heeft. ''Die wil ik dan wel graag, om te laten zien dat het ook heel mooi kan zijn. We hebben met zorg alles bij elkaar gekozen. Oude dingen hebben we ook via Marktplaats gezocht, zodat het wel authentiek is.'' Stiekem zijn de eigenaren wel een beetje trots op zichzelf. ''We hebben heel hard gevochten voor het eindresultaat. Dat geeft wel voldoening. Ik wil dat graag delen met mensen, zodat zij er ook van kunnen genieten. Het was een soort droom, maar ook een stukje toekomst. Als je misschien minder gaat of kan werken om wat voor reden dan ook, heb je altijd nog een stukje inkomsten.''

Meer berichten