Hans Boerkamp, beoogd wethouder van D66 in Rhenen
Hans Boerkamp, beoogd wethouder van D66 in Rhenen (Foto: Max Timons)

Hans Boerkamp (D66) mogelijk wethouder in Rhenen

D66 Statenlid Hans Boerkamp uit Utrecht wordt mogelijk wethouder namens D66 in Rhenen. D66 is een van de vier partijen, naast SGP, PCR en CU, die in de formatiefase tot een coalitie proberen te komen.

Rhenen - Boerkamp is werkzaam bij INretail als adviseur en belangenbehartiger voor ondernemers in de non-food detailhandel. Deze baan combineert hij met het lidmaatschap van de Raad van Staten van de provincie Utrecht. Daar heeft hij de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Landbouw, Kantorenlocaties en is hij tweede woordvoerder Natuur & Landschap onder zijn beheer.

Rijnbrug
Volgens Jan-Willem Langenbach, fractieleider van D66 in de Rhenense gemeenteraad, is hij van grote waarde voor het oplossen van de fileproblematiek rond de Rijnbrug. "Hij heeft zijn netwerk bij de provincie, de instantie die het probleem ook moet oplossen, dus een portefeuille als verkeer zou goed bij hem passen".
Boerkamp was afgelopen zaterdag aanwezig bij de eerste openbare vergadering om te komen tot een Raadsprogramma in Rhenen.

Meer berichten