Een iconisch bneeld van de vorige editie van de Rijnweek Rhenen. Een keur aan artiesten zal optreden en voor veel spektakel zorgen. (Foto: Danny van de Berg)
Een iconisch bneeld van de vorige editie van de Rijnweek Rhenen. Een keur aan artiesten zal optreden en voor veel spektakel zorgen. (Foto: Danny van de Berg)

Rijnweek Rhenen 2018 op volle kracht

Rhenen - Na twintig jaar is Rijnweek Rhenen een begrip geworden voor tienduizenden bezoekers die van heinde en verre komen om het gratis festival op de Rhenense Veerwei met familie en vrienden te bezoeken. De stichting is vanaf dit jaar weer een samenwerking aangegaan met Persgroep Nederland.

De voorzitter van de Rijnweek Henk Knoppert geeft aan dat alle commissies op volle kracht werken aan de aankomende Rijnweek die traditioneel de 1e week van juli plaats vindt, van zaterdag 30 juni tot en met zaterdag 7 juli. "Met dank aan onze honderden vrijwilligers en sponsoren stoomt de Rijnweek op volle kracht, maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend," aldus Knoppert.

Overwinningen

Terugblikken op de mede-organisatie van een achtdaags evenement haalt een hoop herinneringen bij Henk Knoppert naar boven. "Elke editie gaat gemoeid met bloed, zweet en tranen. Wat we allemaal niet hebben meegemaakt in al die jaren. Economische recessie, het weer met van hittegolf tot noodweer, strengere wet- en regelgeving voor natuur, openbare orde en veiligheid, maar ook de steeds hogere verwachtingen van het publiek. Neemt niet weg dat de overwinning bitterzoet smaakt. We weten waar we het voor doen.
De Rijnweek is en blijft een evenement van en voor iedereen en breidt nog steeds uit met activiteiten als de wandeltocht en speciale avonden in de grote tent."
De Rijnweek lijkt voor velen vanzelfsprekendheid, begrijpt de bestuurder van Stichting Rijnweek Rhenen heel goed. "Na twintig jaar is het familiefestival voor meerdere generaties een begrip, want je groeit ermee op. Laten we niet vergeten dat het uniek is dat een evenement van dit formaat nog altijd gratis toegankelijk is. Dat hebben we echt aan al onze vrijwilligers en sponsoren te danken. Ook de oorsprong en kern van de Rijnweek mag volgens Henk Knoppert niet vergeten worden: "Mensen met een verstandelijke beperking de dag van hun leven bezorgen bijvoorbeeld, dat is van onschatbare waarde."

Traditie

Ook dit jaar houdt de organisatie de traditie van het festival in stand. Henk Knoppert: "De Rijnweek is een familie-evenement, dus ook dit jaar is er voor ieder wat wils. Zo is zondag de traditionele ecomenische viering, vermaken wij ouderen op de maandagmiddag met herkenbare liedjes van vroeger, zetten wij dinsdagmiddag mensen met een verstandelijke beperking in het zonnetje, dreunen donderdag de beats over de wei, en zijn kinderen zaterdagmiddag de baas over de weide om te komen dansen, zingen en spelen. De vrijdagavond en zaterdagavonden zijn natuurlijk vaste prik voor familie en vrienden." En de artiesten? Knoppert: "Er treden weer veel grote artiesten op. In aanloop naar het festival maken we de eerste namen bekend."

Meer berichten