Cees Meijering en Willem Bor kijken uit naar aanpak Winkelhart (Foto: Jan Woldberg)
Cees Meijering en Willem Bor kijken uit naar aanpak Winkelhart (Foto: Jan Woldberg) (Foto: Jan Woldberg)

Ambitieus plan ondernemers W.V.O. Opheusden

Opheusden - Winkeliers Vereniging Opheusden (W.V.O.) heeft haar ambitieuze plannen om van Opheusden een aantrekkelijk winkel- en recreëerhart te maken onlangs gepresenteerd aan omwonenden en ondernemers.

Waar winkeliers in de andere kernen verwachtingsvol kijken naar de gemeente is de WVO altijd bijzonder voortvarend. Voorzitter van de W.V.O Cees Meijering reageert: "Wij wachten niet op de plannen van de gemeente maar nemen zelf het initiatief.
Een mooi voorbeeld was de ontwikkeling rond de Sweanenstate waar een aantal ondernemers het initiatief namen en de gemeente achteraf mee ging doen.
Wij hebben wethouder Keuken benaderd en hij vertelde ons dat wij maar met een visie en plan moesten komen."

Meer variatie

Meijering vervolgt: "Wij willen als W.V.O meer variatie in het winkelaanbod; meer groen, verbetering van de parkeermogelijkheden met een goede doorstroming van het verkeer.

Naast het winkelhart willen wij ook het grasveld voor het gemeentehuis aanpakken en geschikt maken voor festiviteiten, herdenkingen en recreatie. Dit was een oud idee van de dorpstafel wat we hebben meegenomen in de plannen.
Wij willen het beeldbepalende gemeentehuis en de kerk accentueren met een parkachtige voortuin waar het voor de ( fietsende) recreant goed toeven is. Ook moet het plein voor slagerij Bor levendig en groen worden en door een groene inrichting de doorgaande route van de dorpsstraat onderbreken. Op deze manier wil men de parkeerchaos in de Dorpsstaat aanpakken."

Maatregelen verkeer

Als de Aldi is verhuisd, krijgt dit pand een nieuwe bestemming. Er wordt gefluisterd dat het Kruitvat geïnteresseerd is. Men wil de nieuwe Aldi integreren in het landschap en maatregelen nemen met betrekking tot de verwachte toename van (vracht) verkeer door de Hamsestraat.
De initiatiefnemers hebben draagvlak gezocht onder de ondernemers en omwonenden. Met de uitkomst daarvan wordt binnenkort een presentatie aan de gemeenteraad gegeven.

De W.V.O hoopt met dit plan aanspraak te kunnen maken op een provinciale en gemeentelijke bijdrage. Meijering: "Ik verwacht dat de 50.000 euro die de gemeente voor het opknappen van het hart van Opheusden ten goede gaat komen aan dit project omdat ook ondernemers en de kerk een bijdrage leveren.
Wij hebben dit plan op een presenteerblaadje aangeboden, de gemeente hoeft alleen nog maar in te koppen.''

Nu of nooit!

Met een knipoog noemt Cees zijn winkeliersvereniging 'Welzijn Voor Opheusden'. Cees: "Het is nu of nooit , met de ontwikkelingen in Lienden moeten we het winkelhart van Neder-Betuwe een impuls geven en ik hoop van harte dat alle partijen gaan meewerken"..

Meer berichten