Feestelijke opening van de buurthuiskamer Valleiweg

Rhenen - Op zaterdag 14 april 2018 wordt de Buurthuiskamer Rhenen Hoog aan de Valleiweg 16 officieel geopend. Burgemeester Hans van der Pas en demissionair wethouder Simone Veldboer verrichten hierbij de openingshandeling. De opening begint om 13.00 en eindigt om 16.00 uur. Tijdens de opening zijn er allerlei feestelijke activiteiten voor de buurt in de Buurthuiskamer.

De Buurthuiskamer is een ontmoetingsplek voor, door en met buurtbewoners uit Rhenen Hoog. Het voormalige winkelpand is door het Wijkcomité Rhenen en actieve buurtbewoners vanaf afgelopen november met veel enthousiasme verbouwd tot een mooie ontmoetingsruimte. De ruimte is geschikt voor verschillende soorten activiteiten. In de Buurthuiskamer is een nieuwe keuken geplaatst, een lang werkblad met wasbak gemaakt en een gezellige zithoek gecreëerd. De buurthuiskamer is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Rhenen. Welzijn Rivierstroom ondersteunt buurtbewoners met het organiseren van activiteiten.

Op dit moment zijn er al enkele activiteiten gestart, zoals de maandelijkse bordspelavond, een spel- en knutselmiddag op de woensdagmiddag, een gespreksgroep voor Syrische vrouwen en de vergaderingen van de stuurgroep buurthuiskamer. Na de opening zullen er ook meerdere activiteiten volgen zoals koffieochtenden, sjoelavonden en huiswerkbegeleiding. Alle activiteiten zijn terug te vinden op de digitale agenda van de buurthuiskamer. www.rhenenhoog.nl

Meer berichten