De Hucht speelde driemaal voor een uitverkochte zaal. (Foto's: Max Timons)
De Hucht speelde driemaal voor een uitverkochte zaal. (Foto's: Max Timons)

Volle bak bij opvoering Rhenense toneelclub De Hucht

Rhenen - Afgelopen weekend speelde de Rhenense toneelvereniging De Hucht de satirische komedie "De Zelfmoordenaar" van Nikolai Erdman. 3 avonden achter elkaar zat de bovenzaal van 't Gastland vol.

De toneelvereniging had deze zaal omgetoverd tot een theater waar het publiek genoot van het spel van de toneelspelers. De bezoekers waren vol lof over de wijze waarop het stuk werd opgevoerd. Men kijkt uit naar de productie van komend seizoen

Groei

Dankzij de regie van Jan Beeren konden de spelers de bezoekers laten genieten van een goede voorstelling. De spelers groeien ieder jaar verder in hun spel. Om dit stuk te kunnen spelen hebben we gebruik kunnen maken van een aantal gastspelers. Daarnaast speelde muziek een rol in dit stuk. Door Ruud Gielens is er muziek bij het stuk gemaakt. De korte film die tijdens de voorstelling getoond werd, is gemaakt door Wisse Broers. Dankzij het verbinden van spel met muziek/video werd het toneelstuk nog interessanter. Het laat zien dat de mensen achter de schermen zoals decorbouw, licht/geluid net zo belangrijk zijn als de spelers.

Uit het hele land

"We hebben weer bewezen dat een zeer kleine vereniging van slechts 7 leden, Rhenen op de kaart kan zetten,'' aldus de voorzitter van de vereniging. "Met veel hulp van anderen is het gelukt om de bezoekers een mooie voorstelling te laten zien. Ons publiek komt letterlijk uit het hele land. Natuurlijk komen de meeste bezoekers uit Rhenen en omgeving maar ook uit (Zuid)Limburg, Brabant, Texel, Hengelo en Rheden. En je wilt ze niet teleurstellen, dat zorgt voor gezonde spanning en de wil om het goed te doen. En dat is dit jaar weer gelukt. Ik kijk terug op succesvolle uitvoeringen. Wij hebben net zoals het publiek genoten."

Meer berichten