Een kleine greep uit het aantal oldtimers dat zaterdag 9 juni, tijdens een grote Oldtimersrit, door Rhenen trekt. Waarvoor eigenaren van nostalgische voertuigen zich kunnen aanmelden. (Foto: Henk Jansen)
Een kleine greep uit het aantal oldtimers dat zaterdag 9 juni, tijdens een grote Oldtimersrit, door Rhenen trekt. Waarvoor eigenaren van nostalgische voertuigen zich kunnen aanmelden. (Foto: Henk Jansen) (Foto: Henk Jansen)

Oldtimers trekken door Rhenen

Rhenen - Wie zich zaterdag 9 juni, tijdens de Cuneradag in het centrum, van Rhenen begeeft beleeft op die dag een bijzonder moment. Op die dag trekt immers door het sfeervolle centrum een Oldtimerrit, die zeker bij het publiek veel nostalgische gevoelens losmaakt. En niet alleen bij het publiek, ook de deelnemers halen maar wat graag historische voertuigen uit de garage of schuur om weer een rit te maken.

Inwoners uit de gemeente Rhenen die in het bezit zijn van een auto, vrachtwagen, brommer of tractor met minimaal bouwjaar '78 kunnen zich vóór 2 juni opgeven via: vbroldtimer@gmail.com. Zij dienen zich zaterdag 9 juni vanaf 12.00 uur aan de Veerweg/Paardenmarkt, schuin tegenover restaurant 'De Koning van Denemarken', te melden. De start van de optocht is vanaf de Veerweg. Tegen de klok van 13.30 uur is de gestart.

Brandweerwagen

Auto's, bromfietsen, scooters en zelfs nostalgische fietsen, vier- of tweewielers, wel of niet gemotoriseerd verkeer maken deel uit van de Oldtimerrit. De pas fraai gerestaureerde Ford brandweerwagen van de Rhenense Vrijwillige Brandweer, werkelijk een parel, maakt ook deel uit van de tocht. De rit trekt door het centrum en gaat via de Nieuwe Veenendaalseweg, Domineesbergweg, Papaverstraat, Anjerlaan, Rozenlaan, Valleiweg, Achterbergsestraatweg, Bergweg, Boslandweg, Cuneraweg, Ruiterpad, Molenweg en Achterbergsestraatweg. Defilé voor het Dorpshuis wordt het defilé afgenomen door burgemeester Hans van der Pas. Dat is om 14.30 uur. Vervolg route: Cuneraweg, Schoneveld en eindigt bij de brandweerkazerne aan de Achterbergsestraatweg 135 in Rhenen. Daar wordt voor de deelnemers voor een hapje en een drankje gezorgd. Het publiek wordt de gelegenheid geboden om de Oldtimers bij de brandweerkazerne van dichtbij te bezichtigen. Al het nostalgische is te bewonderen op het kleine trapveld naast de kazerne.

Gezelligheid, genieten, ervaringen uitwisselen, vragen stellen, allemaal zaken die uitvoerig aan bod komen bij de deelnemers aan de Oldtimerrit, en er een leuke dag van maken. Voor zowel de bezoekers als voor de rijders. Genieten van een fraai stuk nostalgie en vervolgens in vervoering raken? Bezoek dan zaterdag 9 juni het centrum van Rhenen. Nogmaals, zij die in het bezit zijn van een nostalgisch vervoermiddel kunnen zich op de dag van de rit nog aanmelden. De organisatie is in handen van de Rhenense Vrijwillige Brandweer en die rekent op veel deelnemers. En ook veel toeschouwers langs het te rijden parcours. Doe ook mee met deze mooie Oldtimerrit!

Meer berichten