Sally van Ommeren tussen de bloesem, die momenteel ook te zien is bij Gruun in Ommeren, op de plek waar de Liendense Appel Café Gruun runt. (Foto: Henk Jansen)
Sally van Ommeren tussen de bloesem, die momenteel ook te zien is bij Gruun in Ommeren, op de plek waar de Liendense Appel Café Gruun runt. (Foto: Henk Jansen) (Foto: Henk Jansen)

Sally: 'Ik maak een feest op maat'

Door Henk Jansen

Ommeren - Sally van Ommeren (27), een geboren Liendense, die momenteel woonachtig is in Kesteren, is sinds januari van dit jaar de nieuwe uitbater van 'Appelcafé Gruun in Ommeren. Een horecazaak met veel specialisme. Het 'Appelcafé' met een pracht van een educatieruimte is te vinden naast de boerenwinkel van Natuurlijk Gruun aan de Zijveling 1 in Ommeren.

''Het was een uitgelezen kans. Een eigen horecazaak. En dat in een pracht van een omgeving. Een toeristische trekpleister ook. Met een mooi klompenpad in de directe omgeving voor veel wandelplezier. Een educatietuin voor volwassenen en kinderen, waar rondleidingen worden gegeven. Een speelplaats waar kinderen zich kunnen vermaken op een groot springkussen. Waar ze rond kunnen steppen en van skelters gebruik kunnen maken. Het is hier echt goed toeven. Een verblijf op Gruun is dan ook aan te raden. Vooral nu, nu de bloesem zich in vol ornaat toont. En ik mag in mijn 'appelcafé' de mensen van een hapje en een drankje voorzien. Ik zit hier echt op mijn plek'', zegt Sally van Ommeren.

Ervaring

Veel producten uit de inpandige boerenwinkel worden gebruikt in de heerlijke hapjes en gerechten die Sally van Ommeren in haar 'Appelcafé haar bezoekers serveert. Aan de enthousiaste eigenaresse van het 'Appelcafé' stelden we ook een aantal niet- alledaagse vragen.

Waarvoor kunnen ze jou 's nachts wakker maken: Voor een lekker glas vol Elstar cider. Zelf gebrouwd. Daar kan geen andere drank tegenop.

Wat wenst jij niet te delen: Er is niets wat ik niet zou willen delen. Met delen wordt aan kennis en ervaring gewonnen.

Wat is schrijnend: Die gifgasaanval in Syrië. Dat doe je kinderen toch niet aan. Wat voor mensen zijn het die zoiets bedenken en uitvoeren.

Wat is het zwaarste beroep: Werken met kinderen. Met kinderen vooral die tussen wal en schip terechtkomen. Kinderen die aan hun lot zijn overgelaten. Ik heb hoogste bewondering voor die mensen die proberen kinderen weer een normaal bestaan te geven.

Wat is geen muziek: De tonen van een blokfluit. Nee, daar kan ik echt niet naar luisteren.

Syrische kinderen naar Nederland halen: Dat is een moeilijke. Ik zou zeggen ja, maar daar kleven natuurlijk allemaal haken en ogen aan.

Wie is niet te benijden: Dat vind ik een moeilijke vraag. Er zijn tal van mensen die wellicht niet te benijden zijn.

Wie of wat past niet bij elkaar: Een appel en een peer. De bekende uitspraak 'je moet appels niet met peren vergelijken' zegt toch genoeg.

Welke film heb jij meermalen gezien: Notebook. Wat een mooie film. Een tranentrekker. En elke keer kwamen de tranen weer.

Hoe ziet jou favoriete tv-avond eruit: Niks geen tv aan. Op de bank met mijn vriend naast me. Samen genieten van een wijntje.

Wat is jou rustmoment: Sport. Daarin vind ik rust en ontspanning. Het maakt mijn hoofd leeg.

Waar houd jij je niet mee bezig: Naar sport kijken op tv.

Het Estafettestokje wordt doorgegeven voor een volgende aflevering doorgegeven aan Jan van Leijen. De Rhenenaar, die ooit voor de Rhenense voetbalclub tegen een bal trapte, maar inmiddels al veel jaren een gewaardeerde kracht is bij voetbalvereniging VVA Achterberg. Waar de Rhenenaar met veel passie commerciële werkzaamheden verricht. En niet zonder succes.

Meer berichten