André en Johan van de Pol in PLUS Van de Pol. (Foto: Esmee Hendriks)
André en Johan van de Pol in PLUS Van de Pol. (Foto: Esmee Hendriks) (Foto: Esmee Hendriks)

PLUS Van de Pol in Kesteren draait op volle toeren

Door Esmee Hendriks
KESTEREN - Met een uitverkochte supermarkt op vrijdag 20 april, sloot SPAR Van de Pol haar deuren. PLUS Van de Pol in Kesteren verwelkomde haar eerste klanten op 25 april 2018; een ware feestdag voor André en Johan van de Pol.

Aan de opening van hun nieuwe pareltje ging ''jarenlang geploeter'' vooraf. In 2006 werd er al een plan voorgelegd bij de gemeente. Uiteindelijk werd in 2014 de stekker uit het project gehaald.
Een lokale investeerder hielp de broers uit de brand. In 2017 werd gestart met de bouw, die ongeveer een halfjaar heeft geduurd. Kesteren mag zich nu een PLUS supermarkt rijker tellen.
De overgang was volgens André behoorlijk heftig. ''Ik kon gewoon niet slapen van alle indrukken. In het oude pand kwamen klanten vooral hun 'vergeten boodschappen' nog doen. We staan nu echt voor een full service, met scherpe prijzen en voldoende parkeerplaatsen.''

Blij

André verwacht dat het project binnen twee weken afgerond zal zijn. ''We zijn van zeventien naar honderd parkeerplaatsen gegaan. Momenteel worden de laatste parkeerplaatsen nog aangelegd.'' Blij met het eindresultaat is hij zeker. ''Wij zijn hiermee denk ik wel een toevoeging voor een sterk ondernemersklimaat in Kesteren. ''Wel blijft hij realistisch: ''Het komende halfjaar gaat heel pittig voor ons zijn. We ontdekken elke dag weer nieuwe dingen en werken met een veel groter team op een veel grotere locatie.''
Vooral de eerste dagen waren even wennen voor de broers. ''Ons assortiment is ruim verdubbeld, bijna verdriedubbeld. Maar dat vergeet ik soms nog wel.
Dan vraagt iemand mij naar een bepaald merk en denk ik: 'Die hebben wij helemaal niet'. Maar later blijkt dan dat we die toch wel hebben.
Het gaat nog wel even duren voordat ik daaraan gewend ben.'' Het oude pand staat momenteel leeg. En wat daar mee gaat gebeuren? ''Dat wordt herontwikkeld. Het wordt waarschijnlijk gesloopt voor nieuwe commerciële ruimtes.''

Reclamestunt

De gebroeders Van de Pol vestigden al eerder dit jaar de aandacht op zich. De inwoners van Kesteren ontvingen een flyer voor de politieke partij Kies

ons

in hun brievenbus.
Een partij voor lage maandlasten, goede parkeergelegenheid, een levendige dorpskern, een sterk ondernemersklimaat en een bloeiend verenigingsleven.
''We wilden graag opvallen en dat was toevallig in de periode van de verkiezingen.
Dan is één en één samen twee.''

Meer berichten