Pieter van der Grift (uiterst rechts), boekt in zijn eerste seizoen als trainer van het het jonge elftal van Candia'66 aardig wat succes in de 3e klasse A (Oost). (Foto: Henk Jansen)
Pieter van der Grift (uiterst rechts), boekt in zijn eerste seizoen als trainer van het het jonge elftal van Candia'66 aardig wat succes in de 3e klasse A (Oost). (Foto: Henk Jansen) (Foto: Henk Jansen)

VVA Achterberg tegen SVF

Door Henk Jansen

Rhenen/Betuwe - Voor DFS Opheusden valt er in het rest van de competitie in de Hoofdklasse B waarschijnlijk niets meer te winnen en niets meer te verliezen. Met nog drie resterende wedstrijden op de kalender bezet de Betuwse ploeg een plek in de middenmoot, vlak onder de subtop. vv Staphorst is zaterdag 12 mei de tegenstander. Het betreft hier een uitwedstrijd.

Het Rhenense Candia'66 is goed op dreef in de 3e klasse A (Oost). De promovendus is zelfs nog in de race voor eventueel de nacompetitie. Voor een plek in de 2e klasse. Maar de mannen van Pieter van der Grift, de trainer die aan zijn eerste seizoen halverwege de Grebbeberg bezig is, Weet ook De Treffers uit Groesbeek nog in de race. UNI vv uit Nijmegen, de nummer laatst in genoemde klasse, komt zaterdag 12 mei op bezoek in Rhenen. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in de Keizer Karelstad in een doelpuntrijke 5-5. De wedstrijd zaterdag op sportpark begint om 14.30 uur.

Volop kans VVA

VVA Achterberg leek lange tijd kansloos in de 4e klasse H (West). In het begin van de competitie kende de ploeg van trainer Jan Jaap van der Poel een goede start, maar vervolgens liet het een fiks aantal punten liggen. Maar de ploeg maakt weer en goede periode door. Zo goed zelfs, dat het nog kans maakt op de nacompetitie. Het dient dan wel de laatste partijen in winst om te zetten. Te beginnen met zaterdag 12 mei als het op eigen sportpark De Meent in Achterberg gastheer is van SVF uit Cothen. Geen ploeg echter om zo maar even heen te lopen. Aanvang is 14.30 uur. vv Kesteren, ook uitkomende in de 4e klasse H (West 1) gaat zaterdag op bezoek bij SVMM. Wellicht dat Jan de Zoete daar met zijn ploeg een punt kan pakken.

Wil DVSA nog hopen op de nacompetitie voor een plek in de 3e klasse, dan dient de ploeg van trainer Jan van Dalem geen punt meer te verspelen. Te beginnen zaterdag met winst in de uitwedstrijd tegen FC Lienden. vv Musketiers, in dezelfde klasse uitkomende, gaat op die dag op bezoek bij Ede/Victoria. Oranje Wit is vrij van competitieverplichtingen.

Meer berichten