Glenn Coldenhoff kan zich volledig uitleven op de springheuvels op het crosscircuit van Kwintelooyen in Rhenen. Waar donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) weer ONK-wedstrijden worden verreden. (Foto: Ray Archer)
Glenn Coldenhoff kan zich volledig uitleven op de springheuvels op het crosscircuit van Kwintelooyen in Rhenen. Waar donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) weer ONK-wedstrijden worden verreden. (Foto: Ray Archer) (Foto: Henk Jansen)

Jeffrey Herlings weer naar Rhenen?

Rhenen - ''Ik heb nagenoeg dagelijks contact met het management van Jeffrey Herlings. We willen die topper, die al eerder zijn kwaliteiten op onze cross toonde, graag weer aan de start zien. Grote vraag is dus of hij ook dit jaar op Hemelvaartsdag van de partij is op Kwintelooyen. Glenn Coldenhoff, die andere topper, heeft toegezegd donderdag 10 mei aan de start te staan in Rhenen.''

Bovenstaande woorden zijn voor rekening van Wulf Baars, voorzitter van de Motor- Autoclub Rhenen en omstreken (Macro). ''We zijn er weer klaar voor. De grootste voorbereidingsklussen zijn voltooid. Op de laatste dagen nog wat plooitjes gladstrijken en dan kan de strijd weer in alle hevigheid losbarsten'', aldus Baars. En dat het ook dit jaar weer een strijd wordt is gezien het deelnemersveld in de verschillende cc-klassen wel zeker.

ONK-wedstrijden

De Macro-cross op Kwintelooyen, een parcours dat zich kan met met de allermooiste crossbanen in de wereld kan meten, begint traditioneel met de de trainingen in de diverse cc- klassen. Zoals in de 85-, 250- en 500 cc. Die trainingen kennen een aanvangstijd van 9.00 uur. Tegen de klok van 11.30 uur wordt het startschot van de eerste manche gelost in de 85-cc Grote wielen- klasse. Na deze race volgen de Cup-wedstrijden in de 250 cc klasse. Zowel in de B- als in de A-klasse. De eerste manche in het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) in de 250 cc- klasse start om 13.05 uur. De rijders in de 500 cc klasse worden om 13.45 weggeschoten. De tweede manche, waarin de hierboven genoemde klassen weer aan de meet komen, start om 15.00 uur. Ongetwijfeld wordt door de liefhebbers van de motorcrosssport op Hemelvaartsdag in Rhenen reikhalzend uitgekeken. Een zeker veel aandacht gaat uit naar de start van de 250- en 500- cc klasse waar gestreden wordt in de ONK- klasse. Met veel nationale- en internationale toppers aan de start. Kan Glenn Coldenhoff uit Heesch vele toppers uit binnen- en buitenland voor blijven. En wat brengt wereldtopper Jeffrey Herlings teweeg op Kwintelooyen als hij aan de start mag verschijnen. Meer dan tweehonderd crossers uit binnen- en buitenland die dit jaar weer Kwintelooyen aan om er weer op een pracht van een crossparcours mooie en spannende wedstrijden van te maken. Topsport. Dat brengt de Marco ook dit jaar weer op Hemelvaartsdag. De toegangsprijs voor een volwassene bedraagt slechts 15 euro. De jeugd tot 16 jaar betaalt 5 euro. En kinderen die onder begeleiding naar de cross komen hebben gratis toegang.

Meer berichten