Cunera wandeltocht door bloeiende natuur

De Cunera Wandeltocht voert op Cuneradag (zaterdag 9 juni) door de bloeiende natuur om Rhenen. Dit rondje van tien tot twaalf kilometer gaat over de hoogste heuvels van de Utrechtse Heuvelrug en daalt tot bij de plassen en drassen langs de Rijn.

Een heerlijke tocht, én voor het goede doel: het inschrijfgeld gaat naar straatarme mensen. Op de Cuneramarkt koop je voor drie euro een routebeschrijving. Die ligt bij de kraam van de Stichting Câmpina, die voedselpakketten en hulpgoederen stuurt naar de allerarmsten in Roemenië.
De kraam staat tegenover restaurant De Koning van Denemarken. Daar zijn ook start en finish. Na de wandeling ligt hier een wandelmedaille en wandelaars ontvangen –zoals echte middeleeuwse pelgrims- een Cunera-aflaat.

In de bossen gaat de route langs duizenden jaren oude grafheuvels, een leemkuil, door smeltwaterdalen, langs een voormalige zandafgraving met vergezichten tot aan de Veluwe en over een oude tabaksplantage met reeën en kudden runderen.

In de bossen wijst de rood-witte markering de weg. Starten kan individueel of in groepjes, tussen 11.00 uur en 14.00 uur.

Deze gezinstocht is voor elke leeftijd, mits goed ter been, want het gaat alleen over wandelpaden. Honden mogen niet mee. De deelnemers beginnen en eindigen tussen de attracties van de Cuneramarkt, hart van de festiviteiten van de jaarlijkse Cuneradag.

Meer berichten