AED voor de hele buurt

Opheusden - Sportvereniging sv DFS heeft een AED opgehangen in een buitenkast. Daardoor is de defibrillator beschikbaar voor de hele buurt, ook in de uren dat de accommodatie van de vereniging gesloten is. 

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over en daarom is het van belang dat AED’s buiten hangen en door de hele buurt gebruikt kunnen worden.

Vriendenloterij en Hartstichting
"Dankzij een project samen met de Vriendenloterij heeft de Hartstichting honderden AED-buitenkasten in Nederland verspreid”, meldt sv DFS. "Wij dragen deze actie een warm hart toe en plaatsten onze AED in de speciale Hartstichting-AED-kast buiten. Het cameratoezicht is mogelijk gemaakt door Comixus Telecommunicatie en Netwerken B.V."

Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen mensen die als burgerhulpverlener bij Hartslagnu.nl staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Een deel van de hulpverleners wordt naar het slachtoffer gestuurd, een ander deel naar de dichtstbijzijnde AED.

Meer berichten