Manon Berendsen: Miss Media of Gelderland 2018 en Miss Charity of Gelderland 2018. (Foto: Esmee Hendriks)
Manon Berendsen: Miss Media of Gelderland 2018 en Miss Charity of Gelderland 2018. (Foto: Esmee Hendriks) (Foto: Esmee Hendriks)

Manon sleept twee titels binnen

OCHTEN - Drie maanden lang stond het leven van Manon Berendsen uit Ochten in het teken van Miss Beauty of Gelderland 2018. Dit ter voorbereiding op de finale van 21 april in Nunspeet. Hard werk resulteerde in twee gewonnen titels: Miss Media of Gelderland 2018 en Miss Charity of Gelderland 2018.

De finaledag zelf was vooral een lange dag volgens Manon. ''We moesten om half 10 's ochtends al in Nunspeet zijn. Als eerst werd de visagie geregeld. We repeteerden in de middag en namen alles door. Hoe je gaat lopen, hoe je gaat staan. Ten slotte nog een generale repetitie, de dans nog een keer oefenen en dan vliegt zo'n middag eigenlijk voorbij.'' Zenuwachtig was ze niet. ''Ik dacht: ik ga het gewoon meemaken, ik ga ervan genieten en ik zie het wel. Ik doe mijn best en meer kan ik ook niet doen. Zenuwachtig zijn was eigenlijk helemaal niet nodig want dan geniet je er niet van. En het is gewoon zo leuk om te doen. Natuurlijk was er wel spanning, maar gezonde spanning.''

Titels

Manon is tijdens de finale tot Miss Media of Gelderland en Miss Charity of Gelderland verkozen. ''Miss Charity staat voor de degene die zich eigenlijk het meest heeft ingezet voor het goede doel: de LINDA.foundation.'' Manon heeft geld op gehaald door in samenwerking met de Vakschool Wageningen een benefietdiner te organiseren. ''Mensen konden zich er voor opgeven om een driegangendiner te komen eten, waarvan de opbrengst naar het goede doel ging.'' In totaal heeft ze € 1.055 opgehaald. Alle finalisten hebben samen een bedrag van € 3.251 bij elkaar gesprokkeld. De titel Miss Media houdt in dat Manon van alle finalisten van Gelderland het meeste in de media ben geweest. Denk aan: radio, televisie, kranten enzovoorts. Maar ook dat ze zichzelf het meeste heeft gepromoot op social media kanalen, zoals Instagram en Facebook.

Tevreden

Met het eindresultaat is ze zeer tevreden. ''Ik ben heel blij dat ik me nog een keer heb opgegeven, dat ik in de finale heb gestaan en dat ik dit heb mogen meemaken.'' Vooral de finale vond ze erg leuk. ''Ik keek stiekem toch wel een beetje op tegen het speechen wat ik moest doen. Ik weet nog dat ik van het podium liep en tegen een meisje backstage zei: 'ik vond het zo leuk, mag ik nog een keer?' Dat mocht dan natuurlijk niet, maar ook daar heb echt ik van genoten.'' Voor nu gaat Manon in ieder geval haar oude leven weer oppakken. Ik zie wel wat er op mijn pad komt, zo mag ik helpen bij een finale in Overijssel. Daar ga ik de meiden ondersteunen. Dat vind ik wel heel leuk, dat ik toch een beetje betrokken blijf bij dit wereldje.''

Meer berichten