Joshua Wildenberg uit Rhenen heeft plannen om Engelstalige Stand-up Comedians naar Rhenen te halen voor een optreden in de fraaie achterzaal van steakhouse Cunera aan de Grebbeweg in Rhenen. (Foto: Henk Jansen)
Joshua Wildenberg uit Rhenen heeft plannen om Engelstalige Stand-up Comedians naar Rhenen te halen voor een optreden in de fraaie achterzaal van steakhouse Cunera aan de Grebbeweg in Rhenen. (Foto: Henk Jansen) (Foto: Henk Jansen)

Engelstalige Comedians naar Rhenen

Door Henk Jansen

Rhenen - Joshua Wildenberg (39) wil de inwoners van zijn Rhenense woonplaats kennis laten maken met Engelstalige Stand-up Comedians. De inmiddels met succes aan de weg timmerende initiator/producer reist momenteel door diverse landen om straks, in steakhouse Cunera om precies te zijn, enkele toppers te laten optreden.

De voormalige lichttechnicus is inmiddels zeven jaar actief als zelfstandige met 'Caustic Comedy Events'. ''Ja, het is al weer zeven jaar dat ik als initiator als Comedyproducent actief ben. Daarnaast ben ik ook promotor en Festival Booker. Ik ben voornamelijk actief in de internationale en Engels gesproken Stand-up Comedy en Cultivatieproject. Ik wil graag ook Rhenen kennis laten maken de Engelstalige Comedy. Dat wordt dan mijn eerste Caustic Comedy Events, die ik de naam 'Caustic Comedy Nights' geef. Daar steek ik, naast veel van mijn buitenlandse bezigheden, veel tijd in. Ben onder meer op zoek gegaan naar een passende locatie. Ik kwam uit bij 'Moeke' en 'De Koning van Denemarken', maar daar zit niet mijn publiek'', laat Joshua Wildenberg weten.

't Viaduct

Een passende locatie vond hij in de achterzaal bij steakhouse Cunera aan de Grebbeweg. teak. ''Een treffende locatie. Een plek die voldoende plaats biedt. Meer dan de ongeveer 30 tot 40 belangstellenden die ik verwacht. Natuurlijk hoop ik op meer, maar ik moet realistisch blijven. De Engelstalige Stand-up Comedy, en met name die Stand-ups die in hun teksten nogal bitter en bijtend kunnen zijn en tegen de gevestigde orde en heilige huisjes aantrapt, is nog niet zo bekend in Nederland. Voorafgaande aan de activiteit in Rhenen wil ik eerst de Stand-up Comedians introduceren in Wageningen. De stad waar ik me vooral richt op expats en studenten. Wellicht is er dan meer kans op een goed gevulde zaal in Rhenen.'' Joshua Wildeman realiseerde al tal van 35+ showproducties. Deed acht festival boekingen en had als zelfstandige succes met het eerste Engelse comedyfestival. ''Dat was tijdens het Leicester Comedy Festival. Nu steven ik af op de twee grootste festivals ter wereld. Festivals met achtmaal vierentwintig shows. En dat in een tijdspanne van twee maanden. Dit vindt plaats in de maanden mei en augustus tijdens de Brighton & Edinburgh Fringe. Dit maakt deel uit van een mini UK festivaltour. Wat mogelijk het eerste initiatief is dat ik onder mijn eigen naam Caustic Comedy Events, over het kanaal vanuit Rhenen realiseer.'' Joshua hoopt binnenkort te melden dat Rhenen kennis gaat maken met Engelse Stand-up Comedians.

Meer berichten