Er werd een sportieve middag georganiseerd op de Kermenstein. Het nodigt uit tot meer. (Foto: PR)
Er werd een sportieve middag georganiseerd op de Kermenstein. Het nodigt uit tot meer. (Foto: PR) (Foto: )

Jongeren uit Lienden actief voor komst pannaveld

Lienden - "Vroeger was hier een grote speeltuin, nu is het vervallen terrein". Dat stelt een buurtbewoner van de Kermenstein in Lienden. Mogelijk komt daar verandering in.

Voor kinderen zijn op deze plek wel mogelijkheden om te voetballen, maar voor jongeren is dit lastiger. Er is er geen plek in Lienden waar zij naartoe kunnen om en potje te voetballen en elkaar te ontmoeten. Een aantal jongeren wil daar verandering in brengen. Samen met het jongerenwerk Mozaïek en de buurtsportcoaches gemeente Buren hebben de jongeren hun idee uitgewerkt en is er 11 juli een sportieve middag georganiseerd op de Kermenstein.

Voetbal

De middag stond in het teken van voetbal. Er was een kleine pannakooi aanwezig, twee andere voetbalveldjes en er was een DJ voor de sfeer. Ook ouders en andere buurtbewoners waren welkom voor een kopje koffie of thee en een praatje. "Wij willen onze kinderen zien spelen" was een veelgenoemde uitspraak van ouders. Ruim 50 kinderen zijn die middag sportief bezig geweest en de jongeren hebben veel buurtbewoners gesproken over wat zij van hun idee vinden. Door met bewoners te praten zijn de jongeren erachter gekomen dat er zeker draagvlak is om het veld nieuw leven in te blazen voor jeugdvoorzieningen.
.

Meer berichten